Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový bramborák

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 271 kJ /
543 kcal
Bílkoviny21,93 g
Tuky9,69 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 550 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy89,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák si uvaříme ve slané vodě. Vodu slijeme, květák mačkátkem na brambory rozmačkáme, přidáme mouku, strouhanku, česnek, majoránku a škvarky a uděláme hustější těsto, ze kterého tvoříme placičky, které si obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova.

Zveřejněno 1. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Je to jiné, než květákové placičky. Ty škvarky a majoránka s česnekem jídlu dají super šmrnc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gL2j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gL2j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Milá bazalko, bodíky do soutěže nejsou třeba a kdyby ses dobře podívala, já se nějak nikam nehrnu. ;-)

Není to jiné, než jakékoliv květákové placičky. Záleží na tom, co tam přihodíme. Navíc se to trošku přismahlo, že ? Ale hlavně, že jsou bodíky do soutěže. Achjo. :no:

Jani, dobrý nápad:yes: a bodík:yes:

Ale Jani, to může být fakticky dobrý a mě se to líbí, možná bych přidala anglickou slaninu na kostičky-jó my masový to nemůžem mít jen tak;-) dávám ti boďana:yes:

Tématické fráze:
květákový bramborák, bramborak s kvetakem, braborak, mačkátko na brambory, bramboráky s květákem, květákové placičky s česnekem, bramborák z kvetaku, kvetakový placičky, kvetakove placicky ala bramborak, braborák z hokaido, květákové, braborak z cukety pečeny, braborak z cukety pečeny, květákové placičky jako bramborák, kvétakove škvarkové placky, květák recepty, květákové placičky na gril, květákové placičky pečené v troubě, bramboras s kvetakem, mačkátko na škvarky

Suroviny:
květák, vejce, mouka hladká, strouhanka, majoránka, česnek, sůl, pepř, škvarky, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu