Nakládané ředkvičky
Bohatou úrodu ředkviček lze jednoduše naložit a zachovat tak jejich vitamíny a čerstvost. Jsou krásně křupavé a chutnají sladkokysele. Když je přidáte k listům hlávkového či ledového salátu, vytvoříte svěží přílohu k letním specialitám z grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 205 kJ / 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,14 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 68,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev připravíme smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Necháme krátce přejít varem, odstavíme a dáme vychladit. Kdo má rád výraznější chuť, přidá do nálevu 2 bobkové listy a špetku tymiánu.
Krok 2: Do čistých sklenic naskládáme dobře omyté a na půlky či čtvrtky nakrájené ředkvičky, které prokládáme oloupaným česnekem nakrájeným na tenké plátky.
Krok 3: Zeleninu zalijeme vychladlým nálevem. Hrdla sklenic dobře očistíme, zavíčkujeme čistými víčky a dáme do lednice.
Krok 4: Konzumujeme po 3-30 dnech. Čím déle jsou odleželé, tím jsou lepší. Skladujeme v lednici.
Zveřejněno 6. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBXk
Moje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBXk
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 3 minutami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 24 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 27 minutami
Africké kuře
Hypnos před 30 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 31 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 51 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 53 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 57 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 2 hodinami
Tématické fráze:
ředkvičky,
ředkvičky recepty,
naložené ředkvičky,
nakládání ředkviček,
recepty z ředkviček,
redkvicky recept,
ředkvičky v nalevu,
ředkvička,
nakládaná ředkev,
co z ředkviček,
ředkvičky s česnekem,
recepty ředkvičky,
ředkvička recept,
jak naložit ředkvičky,
co obsahuje ředkvička,
recept na ředkvičky,
recepty na redkvicky,
recepty z ředkvičky,
nakládaná ředkev recept,
recept redkvicky
Suroviny:
ředkvičky,
česnek,
pepř černý,
ocet,
voda,
sůl,
cukr,
bobkový list,
tymián
Komentáře (49)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
super
Na co odkaz na další stránku, když si to prostě a jednoduše můžou přečíst tady? Málokomu se to chce hledat a číst dlouhé články...
stačilo přidat odkaz
Eli děkuji za fotečky a doufám, že bude chutnat, pak dej vědět
mimosa:
Na barvě tolik nezáleží, hlavně aby chutnalo
Mimosa:
ta barva se změnila asi použitím bobkového listu. Mě nálev zůstal světlý, jen u ředkviček i česneku od druhého dne zrůžoví dužina.
Dovolím si přidat foto
No právě....ta barva
Lenullka:
Jde to přirovnat k nakládaným okurkám s příchutí česneku. Ředkvička sama o sobě nemá moc výraznou chuť. Zkus si naložit jen jednu malu skleničku a uvidíš