Bublanina pro začátečníky
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 339 kJ / 1 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 33,05 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 307,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového cukru.
Krok 2: Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme 3-4 lžíce mouky. Nakonec zašleháme veškerou zbylou mouku.
Krok 3: Do pekáče namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení a ten můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.
Krok 4: Těsto vylejeme na plech s papírem, poklademe třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku, na 15 minut, na 210 °C, horní a spodní ohřev.
Krok 5: Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180 °C a dopékáme ještě 20-25 minut.
Krok 6: Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
Moje poznámka
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
Nejnovější recepty
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 20 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 20 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 20 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 47 minutami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 1 hodinou
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 1 hodinou
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 2 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 3 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 3 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 5 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 5 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečení pro začátečníky,
domaci bublanina,
pišková bublanina,
jak dlouho se peče bublanina,
bublanina s rumem,
bublanina z hrubé mouky,
bublanina doba pečení,
bublaninova buchta,
bublaninova babovka,
bublaninovy kolac,
bublanina s hrubou moukou,
bublanina z domaci pekarny,
pečení s hrubou moukou,
bublanina z bílků,
teplota peceni bublaniny,
bublanina recept,
bublanina s třešněmi,
recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty,
recept na domácí bublaninu,
bublanina teplota
Suroviny:
třešně,
vejce,
voda,
sůl,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ovoce,
mouka hrubá
Komentáře (29)
To ji ,ale neochrání od sež...ní!