Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří pečenáče

Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

trebonskykapr

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 473 kJ /
2 025 kcal
Bílkoviny178,76 g
Tuky104,36 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 4,63 g
Sůl11,42 g
Sacharidy91,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky. Krok 2: Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibulí a sušenou papričkou. Krok 4: Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. Krok 5: Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.

TIP: Jak na řízky z kapra

Zveřejněno 16. 12. 2009

Poznámka autora trebonskykapr

Video s přesným návodem na přípravu:http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra

Video jak naporcovat kapra na filety bez kostí:http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří pečenáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZVG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří pečenáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZVG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dnes jsem chytil poslední rybu letos tak snad vyberu něco dobrého

dneska jsem dělala podruhé....ta první várka (povánoční)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....:yes:

Už je v oblíbených.:yes: Doufám, že manžel donese na vánoce pořádnýho macka, aby alespoň pár kousků zbylo na tuto dobrotu:-))

:yes: dělám vždy po štědrém dnu, kdy už je nikdo nechce...a na Silvestra jak se hodí:)...jednou mi vydržely až do února a čím starší tím lepší:-p

Ondro, nikdy bych nevěřila, že se potkáme jinde, než na volejbalu. Sháněla jsem recept na pečenáče a koukám, koukám. Nicméně děkuji za inspiraci, udělala jsem je z jiných ryb, ale výsledek byl i tak fantastický. :-p

:yes: +5.:yes:

Půjde na 100%, mrkni na podobný recept;-)

:-p:-p Snad to půjde i z jiné ryby, ostatně proč ne? Nemám nic proti kaprům, až na to že v americku se nedají koupit.:-O
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.:-))

:-p:yes::yes::yes:to si musím uložit a vyzkouším:yes::yes:

(Ondřej Pastrňák) díky za skvělý návod, co s kaprem mimo smažení na Vánoce.;-):yes::yes: To se u nás rozhodně ujme!!:-))

Tématické fráze:
nálev na pečenáče, rybí pečenáče, domácí pečenáče, recept na pecenace, pečenáče, lák na pečenáče, pečenáče recept, jak udělat pečenáče, recept na rybí pečenáče, pecenace recepty, pečenáče z kapřích řízků, pečenáč, recept pečenáče, recepty pečenáče, recept na domaci pecenace, recepty na pecenace, pečenáče nálev, nalev na domaci pecenace, smaženy kapr v nálevu, rybí pečenáče recept

Suroviny:
kapr, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, cibule, ocet, voda, cukr, sůl, pepř celý, bobkový list,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu