Kapří pečenáče
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 473 kJ / 2 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,76 g |
Tuky | 104,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 4,63 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 91,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.
Krok 2: Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibulí a sušenou papričkou.
Krok 4: Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.
Krok 5: Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.
Zveřejněno 16. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Moje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 5 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 22 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka
Kajkajak před 3 minutami
Bublanina
veronika812 před 1 hodinou
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 1 hodinou
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 2 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 3 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 3 hodinami
Jednoduché langoše
Fitulka před 3 hodinami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
rybí pečenáče,
domácí pečenáče,
recept na pecenace,
pečenáče,
lák na pečenáče,
pečenáče recept,
jak udělat pečenáče,
recept na rybí pečenáče,
pecenace recepty,
pečenáče z kapřích řízků,
pečenáč,
recept pečenáče,
recepty pečenáče,
recept na domaci pecenace,
recepty na pecenace,
pečenáče nálev,
nalev na domaci pecenace,
smaženy kapr v nálevu,
rybí pečenáče recept
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
cibule,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
Komentáře (11)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.