Kapří pečenáče
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 473 kJ / 2 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,76 g |
| Tuky | 104,36 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 4,63 g |
| Sůl | 11,42 g |
| Sacharidy | 91,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.
Krok 2: Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibulí a sušenou papričkou.
Krok 4: Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.
Krok 5: Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.
Zveřejněno 16. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Moje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 7 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 20 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno 3. 12. 2025 16:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 14 minutami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 21 minutami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 26 minutami
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 1 hodinou
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 2 hodinami
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 4 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 6 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 7 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
rybí pečenáče,
domácí pečenáče,
recept na pecenace,
pečenáče,
lák na pečenáče,
pečenáče recept,
jak udělat pečenáče,
recept na rybí pečenáče,
pecenace recepty,
pečenáče z kapřích řízků,
pečenáč,
recept pečenáče,
recepty pečenáče,
recept na domaci pecenace,
recepty na pecenace,
pečenáče nálev,
nalev na domaci pecenace,
smaženy kapr v nálevu,
rybí pečenáče recept
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
cibule,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
Komentáře (11)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.