Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Jednoduchá hrnková buchta s cuketou, celozrnnou moukou a anýzem vás překvapí svou vláčností i netradiční chutí. Anýz se postará o jedinečnou chuť a vůni, která připomene čerstvě upečený perník.
Suroviny pro 1 plech
plech 25 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 680 kJ / 5 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,05 g |
| Tuky | 161,78 g |
| Vláknina | 47,25 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 353 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 817,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem a medem do pěny. Postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu.
Krok 4: Všechnu mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a anýzem. Tuto sypkou směs přidáme do tekuté směsi a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 5: Můžeme použít veškeré těsto a vylít jej na plech vyložený pečicím papírem. Nebo použijeme 2/3 těsta a do zbylé 1/3 vmícháme holandské kakao. Světlé těsto na plechu střídavě pocákáme tmavým těstem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být špejle suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 19. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Moje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 22 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 13 minutami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 48 minutami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 58 minutami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 3 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 8 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 13 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 14 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 14 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 14 hodinami
Tématické fráze:
buchta z hladke mouky,
celozrnná buchta,
buchty z hladke mouky,
cuketová buchta,
cuketová buchta špaldová,
hrnková vánočka,
cuketová buchta s medem,
hrnková buchta z cukety,
hrnková buchta,
buchta z cukety,
jemná cuketova buchta,
špaldová cuketová buchta,
buchta z cukety s kakaem,
buchta s hladke mouky,
buchta z žitné mouky,
hrnkove buchty z cukety,
celozrnne buchty,
cuketová buchta recept,
tmava buchta z cukety,
buchta z cukety hrnková
Suroviny:
cuketa,
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
med,
olej rostlinný,
voda,
vejce,
rum,
mletý anýz,
kakao holandské,
kypřící prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (9)