Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 266 kJ / 64 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,79 g |
| Tuky | 0,35 g |
| Vláknina | 5,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka.
Krok 2: Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou.
Krok 3: Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjlL
Moje poznámka
Kančí guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjlL
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 10 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 11 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 6 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 7 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 8 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 9 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 10 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 11 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 12 hodinami
Tématické fráze:
guláš z divočáka,
guláš z divokého prasete,
výborný guláš z divočáka,
guláš z divočáka recept,
kančí guláš,
recept na guláš z divokého kance,
výborný kančí guláš,
guláš z lane,
recept na guláš z divočáka,
gulaš z kance,
divočák guláš,
guláš s divočáka,
gulaš divočak,
kančí guláš recept,
recepty gulas z divočáka,
top recepty kanči guláš,
divoké prase recepty,
recept guláš z divočáka,
guláž z divočáka,
recepty z kančí krkovice
Suroviny:
maso,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pasta česneková,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
voda,
rajče,
paprika čerstvá červená,
Komentáře (29)
rebeka:Takže jsi to rozsekla, kanec a divočák je jedno,jak jsem si přečetla v odkazuhttp://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...
http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...
Divoké prase je: kňour a bachyně
Prase domácí je: kanec a svině
Tak teď jsem to uvedla na správnou míru, jestli jsem někoho uvedla v omyl, ale běžné říkám divočákovi kanec a asi nejsem sama, že?