Houby ve vlastní šťávě II.
Houbaření se řadí mezi český národní sport. Když se však sezóna podaří a úroda je velká, musí se přebytky uložit. Houby tak můžeme naložit do vlastní šťávy za přidání soli a zavaření. A budete je mít v zimě hezky po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 548 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,48 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na kousky, dáme je do větší nádoby a přidáme asi 2 lžičky soli, dobře promícháme.
Krok 2: Takto upravené houby nacpeme do umytých a čistých skleniček (pořádně utlačíme, houby zmenší varem objem). Otřeme hrdla skleniček, zavíčkujeme a vaříme (sterilujeme) je 1 hodinu na malém stupni.
Krok 3: Na druhý den opakujeme, opět vaříme 1 hodinu. Takto zavařené houby můžeme použít pod maso, na vaječinu, vlastně na cokoliv. Varem zmenší objem, ale po vyklopení ze skleničky zjistíme, že je jich opravdu hodně.
Zveřejněno 23. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby ve vlastní šťávě II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Bm
Moje poznámka
Houby ve vlastní šťávě II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Bm
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 36 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 37 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak zavařit houby,
zavařené houby,
houby ve vlastni stave,
zaváření hub,
houby do mrazaku,
zavařené houby ve vlastní šťávě,
recept na zavaření hub,
dušené houby do mrazáku,
zavařené houby v soli,
zavařit houby,
zamrazování hub,
recepty na houby,
jak zavarit houby ve vlastni stave,
houba janek,
recepty na zaváření hub,
zavařování hub ve vlastní šťávě,
zavařené houby recept,
zavaření hub ve vlastní štávě,
zavareni hub recept,
recepty jak zavařit houby
Komentáře (16)
Houby nasbírané očištěné, NE MYTÉ ale co možná nejvíce oschlé, nakrájíme na potřebné kousky-kusy a dáme napěchované do mikrotenovího sáčku na kterém Uděláme uzel. Ten vložíme do dalšího sáčku a opět uzel. a ještě do třetího. Pak už jen do mrazáku. Houby jsou jako čerstvé. Jen je třeba dbát na to aby sáčky nebyly děravé. Já každý zkouším nafouknutím. Kdyby tam byla malinká dírka vše v mrazáku načichne houbovinou což není milé. Jinak je to bezpečné a houby jako čerstvé VŽDY.!!!!JANIČKO PŘIDÁM FOTO ILUSTRAČNÍ MÝCH ZMRAZENÝCH.
A čím se to stane že se zavařená věc pokazí??
Jinak víčka mi drží,,nechávám skleničky vychladnout na plotně a zítra zase začnu,zatím mohu jen a jen děkovat za recept
Zamražování mě nějak nenatchlo tak jsem hledala dál a narazila na tenhle super postup
Prcek spí tak hurá krájet