Suroviny
Porce: 1 koláč o průměru 26 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 039 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,10 g |
Tuky | 146,80 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 490,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.
Krok 2: Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme.
Krok 3: Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je.
Krok 4: V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně.
Krok 5: Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme.
Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 7: Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou.
Krok 8: Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min.
Krok 9: Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle.
Krok 10: Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.
Zveřejněno 2. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Moje poznámka
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 9 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 10 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 12 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 14 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
AlenaCernik před 1 hodinou
Cuketová topinková směs
douver před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 2 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 3 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 4 hodinami
Bublanina
alenalentz před 5 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 6 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 6 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 8 hodinami
Tématické fráze:
tvarohový koláč s višněmi,
koláč tvaroh a višně,
tvarohová buchta s višněmi,
višňová buchta,
koláč s tvarohem a višněmi,
řezy s tvarohem a višněmi,
višnová buchta s tvarohem,
dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka,
vypeckovač třešní,
domácí šťáva z višní,
buchta s visnemi,
vypeckování višní,
buchta z višní,
buchta s tvarohem a višněmi,
vařime a hrajeme si s tatou,
buchta s višněmi a tvarohem,
vypeckování třešní,
drobenková buchta s višněmi,
řezy z višní,
vypeckovavani tresni
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
citron,
tuk hera,
sůl,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
višně,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice
Komentáře (31)
super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!
Mirko, jsi moc šikovná
višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka
Elizo