Řízky podle pana Krtičky z Broumova
Klasický vepřový nebo kuřecí řízek v trojobalu jistě znáte, ale co řízky z bůčku? Šťavnaté maso se v ústech doslova rozplyne. Naše babičky a dědové mu též říkali sedlácký řízek. Díky obsahu tuku si udrží dlouho šťavnatost a je výborný i za studena.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky z libového bůčku naklepeme, osolíme, okořeníme - já používám koření Adžika.
Krok 2: Obalíme v trojobalu a usmažíme. Smažíme, až je řízek měkký.
Vyzkoušejte, je to levné a zároveň dobré, ta chuť Vás překvapí.
Vyzkoušejte, je to levné a zároveň dobré, ta chuť Vás překvapí.
Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní
Zveřejněno 19. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky podle pana Krtičky z Broumova
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLWQ
Moje poznámka
Řízky podle pana Krtičky z Broumova
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLWQ
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
poirotka před 9 minutami
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 41 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 3 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 3 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Tématické fráze:
obrácené řízky podle trošky,
kavkazský řízek,
jak dělat řízky,
mario krticka,
rízky z bůčku,
nakládané smažené řízky,
kavkazské řízky,
řízek z bůčku,
bůčkový řízek,
koření na řízky,
vepřové platky smazene,
nakládané vepřové řízky,
druh libového vepřového na řízky,
recept na kavkazsky řízek,
řízky z krkovice,
bučkove řizky,
karel krtička,
pečený guláš podle sapíka,
nakládaný bůček podle sapika,
koření adžika recepty
Suroviny:
bůček vepřový,
mouka,
vejce,
strouhanka,
koření adžika,
koření grilovací
Komentáře (48)
To jsem smazil jak mne bylo 10 let.
No jo, kazdy ma rad neco jinyho,je to jako salat ve kterem je mnoho zeleniny ruznych druhu.
Takze i my lide kazdy z nas ma rad neco jineho,ale proc takove jednoduchosti zverejnovat?
Je hodne daleko lepsich receptu,ktere by lide radi vedeli.
Treba napriklad peceni domaciho kvaskoveho chleba.
Takovy chleba ze zemleteho cerstveho zrni a zakvasku,ktery je velmi zdravy pro travici ustroji, chutny,nevysycha a hlavne neplsesnivi.
To uz je jiny Level,jako obalovat rizky.
IMREE: receptů na domácí kváskový chléb je tu hromada, možná by pomohlo při jeho hledání nezadávat do vyhledávače slovo řízky
strouhance z čerstvého rohlíku nebo veky. Jinak super.
Podle poznámky vy vlastně vykrajujete plátky masa s podélnými vlákny, neníližpravda
No, zajímavé...