Pěry z bramborového těsta
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové pěry jsou tak chutné, že si je určitě budete vařit častěji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Moje poznámka
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 10 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 12 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 26 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 1 hodinou
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 2 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 3 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 3 hodinami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 5 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 7 hodinami
Tématické fráze:
guliváry,
bramborové pery,
recepty z bramboroveho testa,
trnkové gule,
povidlové pěry,
opomijena jidla a zvyky,
slovácké pěry,
recept na gulivary,
recept na pěry,
testo na pery,
bramborové pěry s povidly,
bramborové gulivary s makem,
marie lekešova hluk,
guliváry recept,
trnkove pery,
jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku,
pokrmy z bramboroveho testa,
z bramborového těsta,
švestkové guliváry,
gulivary recepty
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
krupice dětská,
solamyl,
vejce,
ocet,
sůl,
povidla švestková,
mouka polohrubá,
máslo,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře (31)
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
Zdeničko, já jsem si zakoupila knihu "Slovácká kuchyně", autor Jaroslav Vašák.. pochází tento krajový klenot odtud, nebo je to z jiného zdroje