Pěry z bramborového těsta
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové pěry jsou tak chutné, že si je určitě budete vařit častěji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,18 g | 
| Tuky | 9,81 g | 
| Vláknina | 16,25 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 137 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 251,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory ve slupce uvaříme den předem do měkka, zhruba 25 minut.
	Krok 2: Následující den studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
	Krok 3: Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme pevné těsto.
	Krok 4: Pracovní plochu lehce posypeme moukou a těsto na ní vyválíme na plát o tloušťce 0,5 cm.
	Krok 5: Nožem, rádlem či kráječem na pizzu těsto nakrájíme na obdélníky a naplníme je povidly. Na vykrajování můžeme použít i kulaté vykrajovátko.
	Krok 6: Obdelníčky nebo kolečka po naplnění přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
	Krok 7: Pěry vkládáme do vroucí osolené vody, po chvíli je opatrně vařečkou podebereme ode dna, aby se nepřilepily. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Trvá to asi 5 minut, ale záleží na velikosti.
	Krok 8: Na talíři je polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem, mákem a nebo opraženou strouhankou.
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Moje poznámka
					
				
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 6 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 7 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 11 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 40 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							guliváry, 
						
						
							bramborové pery, 
						
						
							recepty z bramboroveho testa, 
						
						
							trnkové gule, 
						
						
							povidlové pěry, 
						
						
							opomijena jidla a zvyky, 
						
						
							slovácké pěry, 
						
						
							recept na gulivary, 
						
						
							recept na pěry, 
						
						
							testo na pery, 
						
						
							bramborové pěry s povidly, 
						
						
							bramborové gulivary s makem, 
						
						
							marie lekešova hluk, 
						
						
							guliváry recept, 
						
						
							trnkove pery, 
						
						
							jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku, 
						
						
							pokrmy z bramboroveho testa, 
						
						
							z bramborového těsta, 
						
						
							švestkové  guliváry, 
						
						
							gulivary recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mák mletý, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
Komentáře (31)
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...