Postup přípravy
Na okurkovou směs smícháme na drobno nakrájené okurky, jarní cibulku, dijonskou hořčici, olivový olej, pepř a sůl. Krok 3: Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni natrháme na kousky uzené maso, na maso navršíme okurkovou směs a můžeme ještě polít trochou přepuštěného másla.
Jíme nejlépe lžící :-)
Zveřejněno 24. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2Pz
Moje poznámka
Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2Pz
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 1 hodinou
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 3 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 4 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 5 hodinami
Tématické fráze:
babský pokec deníčky,
jak upéct uzené,
jak upéct uzene maso,
jak upéct uzený,
recep z uzeneho masa,
rcp hrachova kaše,
jak upéct uzené na maso,
povidlo a to se mi nabidlo,
jak upéct uzené v troubě,
uzené maso a bramborová kašel,
bramborová kaše netradičně,
jak upéct uzenou kýtu,
uzený a kaše,
recep hrachova kase,
jak nejlepe upect uzene maso recepty,
recep na skvelou hrachovou kaši,
toprecty cuketa,
recep na kašel,
uzené maso netradičně,
hrachová kaše gramáž
Suroviny:
maso uzené,
brambory,
česnek,
mléko,
máslo,
sůl,
okurky sterilované,
hořčice dijonská,
cibulka jarní,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (88)
Mě se recept líbí a určitě ho vyzkouším.
Kaše s pečeným česnekem nás nadchla, budu ji používat jako přílohu i k jiným pokrmům. Jen se mi nějak nechtělo kvůli tomu česneku zapínat na třičtvrtě hodiny troubu, tak jsem to vyřešila jinak: stroužky jsem od sebe oddělila, rozpůlila je a pekla 5 min. v multifunkční troubě na program "crisp"
A duplikát sa podarí každému, toto nie je buchta so zakysanou smetanou.
Andy, prepáč, ráno som sem nazrela a musela som to napísať, hoci viem, že už máš celého plné zuby.
Teď k tomu, co mi vadí - zdejší admini, ač uměním kulinářským zřejmě nepoznamenaní, jsou hoši milí a vstřícní. Ovšem kdykoli si chci vyhledat opravdu kvalitní a autentický recept na internetu, musím tyto stránky (jichž jsem součástí) přeskočit _ vždy jsou první, jak jistě víte...ale já jim prostě nevěřím. Budu-li chtít dobré recepty, obrátím se jinam. A proč tomu tak je..?? Protože tady si každý píše co chce, jak chce a nazývá to, co mu slinta na jazyk doslintá. Hledám-li autentický recept, na naše stránky nepůjdu.! A je mi to líto. Není to škoda?!
Podle zpětných komentářů dle mých receptů někdo i vaří, takže nevidím důvod nevkládat další. Nikoho nenutím recepty komentovat, natož bodovat.
Přeji hezký večer na chaloupce.
Nebo jsem tě špatně pochopila
Píšu to, i když vím, že to patří do oblasti snů a představ...
Od začátku to tu vnímám především tak, že pokud mám nějaký recept ověřený a nebo se náhodou mimořádně povede (a samozřejmě tu není), tak ho uložím k dispozici (a zároveň pro své potřeby). Ale abych si vytvářela dennodenní záznam svých kuchyňských výtvorů a plnila jimi veřejný web, to by přišlo trošku trapné a taky sebestředné.
Byla bych pro to, aby se tu soustředily recepty kvalitní a přínosné. Ale vím, že ve zdejších poměrech je to přání ve sféře utopie...