Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s bohatými lesními tóny. Skvělý recept pro slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky168,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka vykostíme. Vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme posypat grilovacím kořením. Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Krok 3: Bránici o rozměru zhruba 30 x 20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni rozložíme králičí maso. Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme po celém povrchu bránice, aby vyplnily každou mezeru a záhyb. Krok 4: Plát rovnoměrně pokryjeme hříbky a posypeme nasekanou petrželkou. Poté z kratší strany bránice pevně srolujeme maso společně s bránicí, až vznikne kompaktní roláda. Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme plátky nakrájeného špeku, na ně položíme roládu a podlijeme zhruba 100 ml vody. Přiklopíme poklicí a v troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády při 200 °C asi 50 minut. Krok 6: Poté poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160 °C a pečeme dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Stále podléváme a výpekem poléváme roládu. Krok 7: Po upečení roládu vyjmeme a necháme krátce odpočinout na prkénku. Pokud bude výpek příliš řídký, svaříme ho na plotně do požadované konzistence. Krok 8: Roládu podáme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.

TIP: K čemu se hodí vepřová bránice

Zveřejněno 14. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

monikaK::-D jemu i mě se to líbí.. děkuju;-):-)

Dobře jsme si,Naďěnko,popapkali,já jsem králíčka trošku potřela plnotučnou hořčicí a jemu se to líbilo:-p,k tomu byla bramborová kaše se smaženou cibulkou a dobře jsme si popapkali:-p;-):yes:

Výtečné, rebeko.

Vše bylo řečeno nádherná roládka a moc šikovný manžel tak se o bodík podělte:yes::yes:23

co s tebou má jeden dělat:-? nemám slov - mňam:yes::-D

Ušák na jedničku:yes::yes:

rozmarynaH::-D:-D tobě děkuji obzvlášť, že, ač téměř lazar:-8:-D, jsi sebrala poslední zbytky sil a recept mile okomentovala:-K:-K:-D;-)

Tý jo:-OTak tomu říkám parádní dobrota:-p+21:yes::yes::-K
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník:yes:
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně":-):-D

všem ještě jednou moc děkuju:-K

no to je nádhera Nadi, ty jsi šikulka, krásný recept a krásné foto:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Kralika. . .uz zase kralika. . .ani pinďa uz to nezere. . .se pobleju. . .aby ses nepos. . .:-D
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek:-p Mas to krasny, zravy uz od kouku:-p:yes::yes:

Rebi, tleskám nádherné fotce a vydařenému receptu:yes::yes::yes::yes:

Nadenka, máš to krásne!:yes:
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.

Teda Rebeko, moc a moc mě bolí ruce od hrabání listí;-(, ale nemohla jsem neposlat skromný bodík za tak úžasné jídlo:-p a tak úžasně vyfocené:-). Králíka jsem už dlouho nejedla, a přitom ho mám moc ráda. Musím dokoupit suroviny a více se snažit:-D:yes:

Nadi, poslední chvála pro manžu dorazila koukám asi před hodinou, takže další je ode mě.:yes:;-) Tobě samozřejmně taky.:yes:;-) Krásná kolektivní práce!:-p:-K A bod!

:-//:-// tak teda jo.. uznávám, že tu nejhorší práci udělal manžel:-8 tak dobrá.. už jsem mu vaše pochvaly vyřídila a bodíky přidělila:-(:-8:-D:-D:-D dme se tu hrdostí.. a já ještě jednou, i za něj, všem moc děkuju:-K:-)

Moc hezký recept:yes: a manžel šikula:-p:yes:

Tak to je šikovný manžílek, Ty jsi venku a on pracuje, my dnes podobně:-)):-D

Také si myslím, že vykostit ušáka není jednoduchá věc, proto Jiříčkovi všechna čest a když si báječnou a šikovnou ženskou vezme báječnej a šikovnej chlap, tak mají obídek jeden šmak :-p;-):-K:-):yes: +13:yes:

1974andrea::-// bod manželovi, joo:-?:-S to mám za ty šípky:-(:-?:-D:-D a hříbky.. tak ty jsem dostala od své hodné šéfky:-K:yes: a už zase nemám nic:-/:-D;-)

Koukám, že nejhorší práci za tebe udělal manžel a ty sis vyšla s děvčaty:-D. Takže taťkovi posílám bod za precizní práci. Jinak ostatní vypadá velmi dobře.:yes::-p A pak že nemáš hříbky;-)

Krásná práce.:yes::-p

Nadi, krásná roládka, sedla by mi, mňam:-K:yes:

aisha:ty:-D:-D;-)
děkuji všem:-K

Skvostny to napad, mila zeno..ovsem ten fotopostup, to jsi me zklamala a ja Ti chtela udelit cestny bodik, tolik jsem Ti verila..:-D:-D
Kecam..kecam..bodik cestne udeluji a jidlo chvalim!! :-K:-K

Atraktivní, libé oka, jistě i chuti.

maris::-// hm, tak to je tady řeznictví, a v něm šikovní mlaďoši, kteří jsou velmi ochotní:yes::-K dokonce mi řekli, že by to udělali jen tak, za zaplať pánbůh:-8, no řekni, nejsou zlatí:-? ale naběhli si:-D:-D příště už budu vědět..:-8:-D:-D:yes:

spagetka: je to už dlouho, to jo, ale dodnes jsem na to nezapomněla:-D:-D

maris:cooooo:-O:-O:-O no to snad nééé, tohle teda u svého řezníka taky neznám, aby mi úpravu připočítal, např. mletí masa, rozsekání kolene a tak.....hele ale už je to dávno ne? Dnes si snad zákazníky hýčkaj

rebeka: Rebi, roláda krásná, fotky krásné:-):yes::yes:+
Závidím Ti " šarmantního řezníka " - takového já nemám.:-( Jen si vzpomínám, že jsem jednou v řeznictví poprosila, jestli by mi mohli rozříznout maso na roládu / pod vlivem časopisů - požádejte svého řezníka /, ochotný byl, to ano - ale napočítal mi na kilo o 30,-Kč víc, než stálo původní maso, protože to tím pádem bylo upravené:-D:-D

Jana Remkova: no proč myslíš, že mi ho vykostil Jura:-8:-?:-D:-D já bych na to čivu neměla.. já ne:-S:-D:-D:-D:-D

rebeka:no a já milaskovi tohle ukázala a pravil: dej králíka a uvidíš......, hmmmm toť výzva, bude vykošťovat:-!;-);-), já budu fotit. Je ale fakt, že oni měli doma velkochov králíků a v receptech tchýňky jsem našla několi roládek nebo receptíků z vykostěného králíka, my to doma nedělali (teda aspoň si to nepamatuju, za chvíli se na to mamky zeptám, u nás králíci skončili, když mi bylo cca 10 let. ;-);-):-D:-D)

No, ten fotopostup by byl super, ale máš pravdu. Když si někdy nejsem jistá výsledkem, taky nefotím:-D. rebi, to je nádhera!! Já bych králíka vykostit neuměla. Vždyď mimo stehen je to samá kost!:-D

spagetka: no Ladi.. popravdě:-? já jsem byla v sobotu ráno u řezníka, a ptala se, jak se to teda kostí.. odpověď řezníka: dobře, mladá paní.. jsem myslela, že ho bacím:-//:-D:-D:-D a pak mi opravdu nabídl, ať si ho ( králíka ) přinesu, že mi ho vykostí.. jenže tou dobou byl ještě chudák malý ( králík ) zmrzlý:-/ ale manžel říkal, že to není problém:-8:-O a vykostil ho;-) je to prostě borec, a můj:-8;-):-):yes::yes:

Luxusní záležitost:-O:-p:-pani já jsem ještě nejedla roládku z králíka a ani bych si netroufla vykostit králíka:-8neumím ani pořádně kuře na tož toto:-8:-8A Jurovi patří bodík:yes::-K

Jsi dobrá:yes::yes: roládu z králíka jsem teda ještě nejedla:-O a navíc tak moc lákavou:yes::yes::-K

Už tě vidím v košilce :-D:-D:-D, tak myslíš, že by i řezník za pusinku vykostil? ;-):-D, no nebudu riskovat zprávy na Nově:-/:-)) a pověřím buď toho souseda nebo spíš muže, ten se furt vytahuje, že neumím nic pořádně vykostit :-D:-D:-D. A teď vážně - mňam, ukládám, spáchám, jen co msoused dodrží slovo a micánky přiveze :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
králičí roláda, jak vykostit králíka, roláda z králíka, recepty králičí roláda, mail nepos.com.br loc:cz, roláda s králíka, jak vykostit králíka na roládu, králík roláda, kuřecí roláda s hříbky, branice recept, roláda z králičího masa, kuřecí roláda v bránici, krůtí roláda v bránici, kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř, bránice, roládka z králíka, branice od reznika, jak rozříznout maso na roládu, recept kraličí rolada, vepřová roláda s hříbky

Suroviny:
králík, houba hřib, slanina farmářská, špek uzený, bránice, máslo, petrželka hladkolistá, petrželka kudrnka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu