Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice
Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s bohatými lesními tóny. Skvělý recept pro slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 447 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 168,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka vykostíme. Vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme posypat grilovacím kořením.
Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme.
Krok 3: Bránici o rozměru zhruba 30 x 20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni rozložíme králičí maso. Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme po celém povrchu bránice, aby vyplnily každou mezeru a záhyb.
Krok 4: Plát rovnoměrně pokryjeme hříbky a posypeme nasekanou petrželkou. Poté z kratší strany bránice pevně srolujeme maso společně s bránicí, až vznikne kompaktní roláda.
Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme plátky nakrájeného špeku, na ně položíme roládu a podlijeme zhruba 100 ml vody. Přiklopíme poklicí a v troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády při 200 °C asi 50 minut.
Krok 6: Poté poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160 °C a pečeme dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Stále podléváme a výpekem poléváme roládu.
Krok 7: Po upečení roládu vyjmeme a necháme krátce odpočinout na prkénku. Pokud bude výpek příliš řídký, svaříme ho na plotně do požadované konzistence.
Krok 8: Roládu podáme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.
Zveřejněno 14. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Moje poznámka
Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
králičí roláda,
jak vykostit králíka,
roláda z králíka,
recepty králičí roláda,
mail nepos.com.br loc:cz,
roláda s králíka,
jak vykostit králíka na roládu,
králík roláda,
kuřecí roláda s hříbky,
branice recept,
roláda z králičího masa,
kuřecí roláda v bránici,
krůtí roláda v bránici,
kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř,
bránice,
roládka z králíka,
branice od reznika,
jak rozříznout maso na roládu,
recept kraličí rolada,
vepřová roláda s hříbky
Suroviny:
králík,
houba hřib,
slanina farmářská,
špek uzený,
bránice,
máslo,
petrželka hladkolistá,
petrželka kudrnka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (40)
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně"
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.
děkuji všem
Kecam..kecam..bodik cestne udeluji a jidlo chvalim!!