Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 206,20 g |
| Tuky | 57,12 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 423 mg |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 136,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet.
Krok 2: Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50 minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10 minut odkryté vaříme.
Krok 3: Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky, špecle, nebo rýže.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
Moje poznámka
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 51 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 3 minutami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 4 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 7 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 8 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 9 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 12 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 13 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 14 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 21 minutami
Slunečnicové kroužky
Panova před 22 minutami
Tématické fráze:
hovězí na pomerančích,
hovězí líčka,
hovězí líčka v papiňáku,
líčka na pomerančích,
hovězí líčka recept,
hovězí maso na pomerančích,
hovězí líčka recepty,
recept na hovězí lička,
hovězí líčka na pomerančích,
hovězí na kari a pomerančích,
líčila hovězí,
líčka v papiňáku,
licka recept hovězí,
recept na líčka,
výborná hovězí licka,
recepty na hovězí líčka v papináku,
recept na hovězí na červeném víně s pomerancovou kurou,
hovězí líčka na pomerancove omacce,
čína z hovězích líček,
kureci maso s pomeranci je hořke
Suroviny:
líčka hovězí,
šťáva pomerančová,
olej,
zázvor čerstvý,
kůra pomerančová,
olej,
šťáva pomerančová,
citronáta,
bujón zeleninový,
sůl,
pomeranče,
bylinky zelené
Komentáře (25)
Ještě jednou všem děkuji
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chuti
Jinak pomerančovou kůru jsem dávala dávala do pomerančové marmelády. Také se strachem jsem ji dělala a je výborná, nezhořkla
ale já mám s pomerančem k masu špatnou zkušnost.. chutnal mi hořce, a od té doby z něj mám respekt.. asi to s ním neumím
ale ty jo a bodík je zaslouženě tvůj