Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 164 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,08 g |
Tuky | 0,24 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle (já dávám slaného prezidenta) zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.
Krok 2: Přidáme pokrájená rajčata, podusíme, podlijeme bílým vínem a vydusíme.
Krok 3: Opepříme bílým pepřem, dosolíme.
Krok 4: Očištěné slávky hodíme do hrnce s osolenou vroucí vodou.
Krok 5: Po otevření cca 5 minut, slijeme a vložíme do připraveného sosu. Podáváme s francouzskou bagetou.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0ZW
Moje poznámka
Mušle po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0ZW
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 6 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 7 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 12 hodinami
Tématické fráze:
mušle slávky recepty,
príprava mušlí,
mušle recept,
mušle příprava,
slávky po francouzsku,
recept na mušle,
příprava mušlí recept,
mušle slávky recept,
recepty z mušlí,
mušle po francouzsku,
mušle slávky,
recept musle,
recept na mušle slávky,
maso z musli,
příprava mušlí recepty,
maso z mušlí recepty,
mušle recepty,
recepty na mušle,
naložené mušle,
maso z mušlí recept
Suroviny:
slávky,
máslo,
cibule,
rajče,
víno bílé,
petrželka,
bageta
Komentáře (11)
Občas se mi podaří něco podobného...
Vy račte být asi podobný naiva jako já: vidíme rcp a vyzkoušíme ho, aniž bychom si připustili, že v rcp mohou být i pitomosti
Proč Mušle po francouzsku
Jj, z mušlí se vařívá i vývar; to ale není tento případ, že
Tady přece stačí k základu přihodit mušle, počkat chvíli až se otevřou a PUSTÍ ŠŤÁVU která dodá jídlu ten delikátní mořský šmak
Lenka: teď mi napadlo, že autorka zvolila uvedený postup záměrně, protože nesnáší mušle
OT
I ve společnosti lze slávky jíst "příborem králů" pomocí škeble jako pinzety, sós lze nabírat polovinou škeble a toleruje se i decentní srkání
Příprava jednoduchá a výsledek předčil naše představy
Hezký recept