Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 374 kJ / 1 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,08 g |
Tuky | 46,16 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 96,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO:
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Moje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Nejnovější recepty
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 10 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 18 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 18 hodinami
Dlabaný jablečný dortík
Přidáno před 19 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý koláč se švestkami a tvarohem
hoskova před 42 minutami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Praevka před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Kajkajak před 9 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 15 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 15 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 17 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 17 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 19 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 19 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 20 hodinami
Tématické fráze:
jablečno skořicová buchta,
skořicové řezy s jablky,
skořicový řez,
jablečný skořicový řez,
jablečno skořicová bábovka,
co použít místo solamylu,
jablečný řez se skořicí,
jablečno skořicový šneci,
skoricova buchta,
skořicový zákusek,
skořicove zakusky,
jablecne rezi,
skočicové řezy s jablky,
skočicové řezy s jablky,
piskot s nastrouhanymi jablky,
jablečno skořicový řez,
jablko skořicové řezy,
jablečno tvarohové řezy recept,
jablečnoskořicové řezy,
jablečnoskořicová buchta
Suroviny:
mouka polohrubá,
solamyl,
vejce,
cukr,
sůl,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jablko,
skořice mletá,
mošt jablečný,
cukr,
solamyl
Komentáře (4)
Řezy i fotka vypadají dobře, tak ti dávám 2. vstupního boda