Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 447 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 168,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka vykostíme a vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením.
Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny.
Krok 3: Přidáme podušené hříbky, poházíme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem.
Krok 4: Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca deci vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200°C cca 50 minut.
Krok 5: Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko.
Krok 6: Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku "dýchat". Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.
Zveřejněno 14. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Moje poznámka
Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 10 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 29 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 51 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 55 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 1 hodinou
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
králičí roláda,
jak vykostit králíka,
roláda z králíka,
recepty králičí roláda,
mail nepos.com.br loc:cz,
roláda s králíka,
jak vykostit králíka na roládu,
králík roláda,
kuřecí roláda s hříbky,
branice recept,
roláda z králičího masa,
kuřecí roláda v bránici,
krůtí roláda v bránici,
kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř,
bránice,
roládka z králíka,
branice od reznika,
jak rozříznout maso na roládu,
recept kraličí rolada,
vepřová roláda s hříbky
Suroviny:
králík,
houba hřib,
slanina farmářská,
špek uzený,
petrželka hladkolistá,
máslo,
bránice,
sůl,
pepř
Komentáře (39)
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně"
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.