Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 673 kJ / 2 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 368,20 g |
| Tuky | 101,45 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 934 mg |
| Sodík | 855 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 39,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso omyjte a osušte.
Krok 2: Oloupanou mrkev nakrájejte na dlouhé špalíčky a maso jimi prošpikujte. Ovažte ho provázkem, aby uchovalo tvar.
Krok 3: V hrnci rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Zalijte je vodou, osolte a zvolna uvařte doměkka. Měkké maso vyjměte a udržujte v teple. Vývar přeceďte a nechte mírně zchladnout.
Krok 4: V menším hrnci rozehřejte máslo, zaprašte je hladkou moukou a krátce ji orestujte. Přilijte asi 500 ml vývaru z masa a jíšku v něm dobře rozmíchejte. Nechte asi 15 minut provařit. Potom vmíchejte zakysanou smetanu, dochuťte solí i pepřem a ještě povařte.
Krok 5: Pažitku opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Nasekejte ji nadrobno a vmíchejte do hotové omáčky. Měkké hovězí nakrájejte na tenké plátky, rozdělte na talíře a přelijte pažitkovou omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Zveřejněno 11. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s pažitkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O60E
Moje poznámka
Hovězí s pažitkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O60E
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
maso s pažitkovou omáčkou recept,
vařené hovězí maso s omáčkou,
recepty s pazitkou,
hovezi s vajickovou omackou,
hovězí omáčka,
hovezi mlete varene s omáčkou,
hovezi z omackou,
kuřecí plátek s pažitkovou omáčkou,
vařené hovězí maso s pažitkou,
maso s pazitkovou omackou,
vařené hovězí s pazitkovou omáčkou,
kuřecí plátky s pažitkovou omáčkou,
kuřecí plátky s pažitkovou omáčkou,
losos na másle s pažitkovou omáčkou,
vařené hovězí maso s vajíčkovou omáčkou
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
olej,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
pepř mletý,
pažitka
Komentáře (6)