Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 619 kJ / 1 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,62 g |
Tuky | 36,11 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 3,11 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 49,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
Krok 2: Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu.
Krok 3: Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.
Zveřejněno 23. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí játra po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWJJ
Moje poznámka
Srnčí játra po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWJJ
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 38 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 40 minutami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 3 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 4 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 5 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 7 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 7 hodinami
Tématické fráze:
srnčí játra,
srnčí játra recept,
srnčí játra recepty,
recept na srnčí játra,
recepty na srnčí játra,
recepty srnčí játra,
recept srnčí játra,
srnčí vnitřnosti,
srnčí recepty játra,
játra ze srnce,
játra srnčí,
recept na srnčí vnitřnosti,
recepty z srncich jater,
recepty ze srnčích vnitřností,
recepty z srnčího játra,
recept ze srnčích jater,
srnčí játra,
srnčí játra s rýží,
srnčí vnitřnosti recept,
vnitřnosti ze srnce
Suroviny:
játra,
smetana na vaření,
mrkev,
petržel,
celer,
máslo,
vývar masový,
pepř celý,
pepř mletý,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
slanina,
mléko
Komentáře (14)
Samozřejmě :)
Ano ,chuť je velmi podobná svíčkové,takže i brusinky a šlehačka :)
Předpokládám, že jako příloha by se hodil bez problémů i náš klasický knedlík?