Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A když přidáte kachnu a bramborové knedlíky, můžete začít hodovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 234 kJ / 1 251 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,48 g | 
| Tuky | 32,42 g | 
| Vláknina | 30,62 g | 
| Cholesterol | 27 mg | 
| Sodík | 13,31 g | 
| Sůl | 32,00 g | 
| Sacharidy | 145,20 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6vl
Moje poznámka
					
				
Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6vl
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 8 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							červené zelí na víně, 
						
						
							dušené červené zelí, 
						
						
							červené zelí na červeném víně, 
						
						
							červené zelí dušené, 
						
						
							dušené zelí s jablky, 
						
						
							recepty dušené červené zelí sterilizované, 
						
						
							dušené bílé zelí s jablky, 
						
						
							červené zelí s jablky, 
						
						
							červené zelí s jablky, 
						
						
							dušené červené zelí na víně, 
						
						
							červené sterilizované zelí ke kachně, 
						
						
							červené zelí recept, 
						
						
							zelí na víně, 
						
						
							červené dušené zelí, 
						
						
							dusene zeli cervene, 
						
						
							dušené červené zelí recept, 
						
						
							červené zelí, 
						
						
							červené zelí s vínem, 
						
						
							dušené červené zelí recepty, 
						
						
							dušené sterilizované červené zelí
						
					
						Suroviny:
						
							zelí červené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							jablko, 
						
						
							brambory, 
						
						
							křen, 
						
						
							sůl, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (16)
My jsme zvyklí dusit zelí podle babičky,aby bylo hezky na skus.Prostě nám to tak chutná.Tenké nudličky nakrájeného zelí povařit 4 minuty ve vodě,scedit a 15 minut dusit
Ale je to opravdu o chuti a zvyku.U nás by zase nikdo nejedl 1,5 hodiny dušené zelí.
Dakujem za rýchlu a uspokojivú odpoved.
Ano,určitě můžete použít i konzervovaný křen
V našich obchodech je pod názvem "Křeník,nebo Krenex"a mívají ho i s různými příchutěmi.
Pokud by jste tento recept opravdu zkusil a ještě vám křen zbyl,tak jim můžete potřít naklepaný plát masa(hovězí,vepřové i kuřecí),zavinout do rolády(závitku)a podusit.Maso je hezky šťavnaté a moc dobře chutná
Tu sa cerstvý chren nepredáva, pretoze tu z klimatických dôvodov nevyrastie (skúsali sme...).
Napriek tomu ale v ruských obchodoch predávajú chren konzervovaný, ktorý síce s pikantnostou cerstvého (je vyrobený v Nemecku a to vsetko vysvetluje, tam je vsetko bez chuti okrem piva) nemá vela spolocného.
Môze sa do Vaseho receptu pouzit aj takýto chren?
Dakujem.
Všem moc velké díky