Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,36 g |
Tuky | 18,12 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,66 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 322,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jql4
Moje poznámka
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jql4
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 14 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 15 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 24 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 1 hodinou
Bublanina II
Frana74 před 2 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 5 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
bramborový knedlík který se vždy povede,
bramborové knedlíky,
bramborovy knedlíky domácí,
bramborové knedlíky recept,
bramborové knedlíky z nových brambor,
bramborovy knedlik,
jak dlouho varit bramborové knedlíky,
recept na bramborové knedlíky,
recept na bramborové knedlíky,
recept bramborové knedlíky,
recepty na domácí bramborový knedlík,
bramborový knedlík recept,
recept bramborový knedlík,
jak dlouho vařit bramborový knedlík,
bramborový knedlík z nových brambor,
bramborové knedle,
bramborové knedle recept,
jak dlouho se vaří bramborové knedlíky,
recept na bramborový knedlíky,
jak dlouho se vaří bramborový knedlík
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
krupice dětská,
mouka hrubá,
solamyl,
sůl
Komentáře (134)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
500 g brambor oloupeme a vaříme doměkka.
Zároveň dáme vařit vodu na knedlíky.
Měkké brambory slijeme a v použitém hrnci rozstouchame. Přidáme 1 vejce a cca 220 g krupicky, přidáme dle potřeby, ev. i lžíci škrobu. Rukama v hrnci zpracujeme v těsto, tvarujeme šišky a opatrně vkládáme do vroucí vody. Vaříme obvyklým způsobem.
Chce to plechové ruce ale jsou moc dobre.
hem více, což bylo dáno kvalitou brambor. Ač byly céčkové, tak byly dost vodnaté.
Vařila jsem v páře a je skvělý! Děkuji.
Lenka148: Rozvařit jste knedlíky mohla ze dvou důvodů- málo mouky (správný poměr je alchimií a z důvodu způsobu vaření viz výše). Osobně nedávám škrob, protože jsou knedlíky "tvrdé" mazlavé. Dávám pouze hrubou mouku, sůl, vejce. Ale já dělám od oka, podle toho jaké jsou brambory a jak saje mouka. Těsto mám v ruce.
No možná je to zanedbanou výchovou, že se dívčina chová nepřiměřeně, ale nemá v něčem pravdu?
https://www.toprecepty.cz/recept/3381-bramborove-k...
Lenka148: Kritika může být pozitivní i negativní, to máte pravdu, ale taky je normální na kritiku reagovat, to nemůžete nikomu zakazovat, vždyť se tato rubrika jmenuje Diskuse!
Jinak plně souhlasím s komentářem ohledně druhu brambor. Což je v tomto případě dost zásadní.
I vám hezky den
Nejraději používám den předem vařené brambory a těsto nesmí stát, pak řídne. Ale to asi budete vědět. Pod Vaším komentářem jsou zrovna tři pochvalné. Tak si myslím, že receptem to nebude.
Ale doba pokročila, takže pro úsporu času smíchám bramborové těsto z pytlíku s vodou a zamíchám, nechám odležet, než připravím ubrousek a jdu balit. Ještě žádný pytlík mne nezklamal, když se dodrží dávka vody do těsta.
Skratka, mnou ulozene cislo 1157 sa znizilo na 53... ale mozno je to tak normalne... Akurat su mi tieto poznamky nanic.
Tento recept je možná dobrý, ale to "kuchařinky orientovali" a dokonce zvěrstvo "aby jsme", mi bohužel dokonale zkazily chuť.
Tento recept je možná dobrý, ale to "kuchařinky orientovali" a dokonce zvěrstvo "aby jsme", mi bohužel dokonale zkazily chuť.
uvařit bramborový knedlíky bez vajíčka,zkuste to jsou ohodně lepší.
Já je dělám tak že brambory ve slupce uvařím do poloměka,po vychladnutí
nastrouhám,osolím,přidám hrubou mouku asolamyl nebo kukuřičný škrob.
Mají lepší chuť,jsou nadýchné a jsou prostě MŇAM.
Zkuzte to přeji dobrou chuť
Důležité ovšem je, aby se těsto zpracovávalo velmi
Taky je dobré si brambory nepředvářet ( ve slupce) do úplného změknutí. Ještě se vařením v těstě dovaří.
Jinak jestli to nebude vadit, můžete mi písnout přesný recept (rozpis surovin) podle kterého je vaříte?
Rozdělení brambor - dělí se na tři typy :
Varný typ A je vhodný hlavně do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha. Hlízy jsou po vaření tuhé, pevné. Nemoučnatí a nerozváří se ani, když je v hrnci zapomenete o chvilku déle.
Varný typ B se hodí jako univerzální příloha. Dají se použít tak do salátů, gulášů, polévek a pro restování. Po varu se částečně rozsypávají a trochu moučnatí.
Varný typ C pouzívejte především na přípravu kaší a těsta. Dále se používá také na výrobu hranolků, bramboráků a bramborových placek. Mimojiné i proto, že hlízy po uvaření moučnatí a rozsypávají se.
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...