Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na podlévaní kachny okořeněné divokým kořením.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 806 kJ / 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,55 g |
Tuky | 2,91 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 106,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme a naskládáme do pekáče. Dobře osolíme, posypeme kmínem a majoránkou.
Krok 2: Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček.
Krok 3: Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče.
Krok 4: Po 5 hodinách bude v pekáči propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
Krok 5: Zelí: Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně.
Krok 6: Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.
Zveřejněno 1. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW1y
Moje poznámka
Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW1y
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 9 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 2 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 3 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 4 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 5 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 5 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 6 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 6 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 7 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 8 hodinami
Tématické fráze:
višňové zelí,
kachní prsíčka se zelím,
křehká kachna po čínsku,
mražená kachna,
křehká a křupavá kachna,
kachna se zelím,
recept na kachnu pěti chutí,
kachna s červeným zelím,
recept na krehkou kachnu,
zelí s višněmi,
mrazená kachna recept,
červené zelí s višněmi,
kachna na višních,
co jist 1.1.,
krechka vonava kachna,
jak péci voňavou kachničku?,
povidlové červené zelí,
jak upéct křupavou kachničku,
recepty s visnemi v rumu,
marinovana kachna se zelím
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín drcený,
majoránka,
bobkový list,
koření hřebíček,
víno červené,
zelí sterilované červené,
víno červené,
cibule,
cukr krupice,
sůl,
višňový džem
Komentáře (41)
Andrejko, ty višně v rumu vážně nééé