Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl

Filety z kapra ovoněné slaninou se skvělou omáčkou z červeného vína vás překvapí svou chutí. Šalotka, česnek, sardelová pasta a žampiony dávají omáčce skvělou chuť. Pokud chcete vyzkoušet nový způsob úpravy kapra, tento se hodí i pro sváteční dny.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 469 kJ /
351 kcal
Bílkoviny13,98 g
Tuky3,31 g
Vláknina19,92 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,40 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet asi 15 minut. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a dozlatova orestujeme kolečka šalotky. Přidáme plátky česneku. Krok 3: Porce kapra protáhneme hladkou moukou a vložíme do pánve s šalotkou a česnekem - kůží dolů. Pečeme dozlatova, obrátíme, opečeme a poté vyjmeme a udržujeme teplé, zabalené do alobalu. Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, osmahneme, přidáme asi 4 cm sardelové pasty, rozmícháme, přilijeme červené víno a vrátíme porce kapra. Společně dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 12. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KqZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KqZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Líbí:-p:-p:-*:yes:

Krásný recept, krásné foto, bod letí:yes:.

Alízo, Krčínského kapra znám i dělám(byla bych špatný Jihočech, kdybych neznala;-)) a je moc dobrý, proto dávám 8.bod:yes:

Takto upravený kapr musí být moc dobrý:-p

Já bych si také rozhodně pochutnala:-p:yes::-K

To by mně určitě chutnalo:yes:+

Ryby jakkoli upravené:yes::yes:

Krásna príprava kapra:yes: ;-):-D

Tématické fráze:
kapr na pánvi, kapr recept, kapr recepty, filety z kapra recept, recept na kapra, recepty z kapra, kapr na pánvy, recepty kapr na pánvi, recepty na kapra, rožumberský salat, recept na kubu, filet z kapra recept, recepty kapr podle j. krčína, príprava kapra, jak udelat stul, o kapru jakubovi, recept kapr, kaprna panvy, kapr napánvy, rozumberrsky kapr recepty

Suroviny:
filet z kapra, slanina anglická, sůl, cibule šalotka, česnek, víno červené, žampióny, pasta sardelová, mouka hladká, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu