Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
Filety z kapra ovoněné slaninou se skvělou omáčkou z červeného vína vás překvapí svou chutí. Šalotka, česnek, sardelová pasta a žampiony dávají omáčce skvělou chuť. Pokud chcete vyzkoušet nový způsob úpravy kapra, tento se hodí i pro sváteční dny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 469 kJ / 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,98 g |
| Tuky | 3,31 g |
| Vláknina | 19,92 g |
| Cholesterol | 4 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 26,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet asi 15 minut. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a dozlatova orestujeme kolečka šalotky. Přidáme plátky česneku.
Krok 3: Porce kapra protáhneme hladkou moukou a vložíme do pánve s šalotkou a česnekem - kůží dolů. Pečeme dozlatova, obrátíme, opečeme a poté vyjmeme a udržujeme teplé, zabalené do alobalu.
Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, osmahneme, přidáme asi 4 cm sardelové pasty, rozmícháme, přilijeme červené víno a vrátíme porce kapra. Společně dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 12. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5KqZ
Moje poznámka
Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5KqZ
Nejnovější recepty
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 25 minutami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 25 minutami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 8 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 9 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 11 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 11 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 12 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 12 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 13 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 13 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 14 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapr na pánvi,
kapr recept,
kapr recepty,
filety z kapra recept,
recept na kapra,
recepty z kapra,
kapr na pánvy,
recepty kapr na pánvi,
recepty na kapra,
rožumberský salat,
recept na kubu,
filet z kapra recept,
recepty kapr podle j. krčína,
príprava kapra,
jak udelat stul,
o kapru jakubovi,
recept kapr,
kaprna panvy,
kapr napánvy,
rozumberrsky kapr recepty
Suroviny:
filet z kapra,
slanina anglická,
sůl,
cibule šalotka,
česnek,
víno červené,
žampióny,
pasta sardelová,
mouka hladká,
máslo,
olej
Komentáře (11)