Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 663 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme.
Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku.
Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.
Zveřejněno 21. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Moje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 1 hodinou
Litý perník
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 3 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 3 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 4 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 4 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu,
co vařit v neděli,
co v neděli k obědu,
co uvařit v neděli,
co vařit k obědu,
co uvařit v neděli k obědu,
recepty-sova@volny.cz,
vydavatelství sova,
co mám zítra vařit,
co mám vařit,
co uvarit na nedeli,
co varit,
co dobrého k obědu,
co k obědu bez masa,
co vařit k obedu recepty,
nevím co vařit,
co vařit k obědu z veproveho masa,
co vařit o vánocích,
co k obědu,
recepty-sova
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
olej,
žampióny,
cibule,
šunka,
rohlík,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý,
petrželka zelená
Komentáře (190)
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎
P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.
jinak receptík se mi líbí, zkusím
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept.
Chválím
Díky za inspiraci na dnešní oběd!!!
tento recept mi nějak utekl a díky Jendovi jsem ho objevila a chtěla bych udělat