GHÍ (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 129 kJ / 7 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 820,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Moje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Nejnovější recepty
Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Tzatziki
Přidáno před 5 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 29 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Dasa18 před 38 minutami
Hovězí kližka na kmíně
poirotka před 1 hodinou
Obložené kotlety
kacaba10 před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Fitulka před 2 hodinami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 3 hodinami
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 3 hodinami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 4 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 4 hodinami
Tématické fráze:
ghí recept,
vyroba ghi,
ghí,
jak správně přepustit máslo,
výroba přepuštěného másla,
přepuštěné máslo ghí,
domácí výroba ghí másla,
recept ghi,
máslo ghí,
recept na ghi,
přepuštěné máslo ghí recepty,
jak se dělá ghí,
příprava ghí,
jak vyrobit ghí,
jak udělat ghí,
přepuštěné máslo recept,
přepuštěné máslo ghí recept,
přepuštěné máslo výroba,
jak vyrobit přepuštěné máslo,
ghi máslo recept
Suroviny:
máslo
Komentáře (36)
nebo 45 minut. Já jsem ho vařila na co nejmírnějším ohni 45 minut a zdá se mi už i tak dost hnědé.
Není tak dlouhá doba varu zbytečná?
Prosím o vysvětlení jaký je v rozdíl pokud se vaří 45 minut nebo
8 hodin. Moc děkuji za odpověď.
Moc děkuji, konečně pořádně vím, jak na to
Bodík + oblíbené
Ivovi se omlouvám, nechtěla jsem se dohadovat, jen se snažím být spravedlivá
Magdalenko, chtěla jsem to sem taky vložit, díky
autor: www.toprecepty.cz
vloženo: 25.01.2013 22:12:30
reagovat
Ivulinka: Ano smajlik
Hanka: Moc díky, budeme to postupně procházet a slibuji, že dáme raději na kvalitu, než na kvantitu. Pořád ale nacházím urážlivé komentáře u nových receptů a znovu žádám: Nechejte tuto soutěž v poklidu dojet, neurážejte nové uživatele a soutěžící, duplicitní a odfláknuté recepty nám nahlaste, díky moc.
http://www.toprecepty.cz/recept/31547-mexicke-vlny...
Navíc, vždy se najde někdo, kdo prohlásí, né to nemažte, to je originální, není to tuctové apod. takže, co se smí mazat?
Proč jsi teda perníky nenahlásila na smazání? Statistika je na nic.
Jinak recept nahlášen na vymazání, je tu už 3x, autor by měl užívat vyhledavač, od toho tu je