Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka

Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout zjemnit smetanou, aby omáčka pohladila na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,4 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie259 kJ /
62 kcal
Bílkoviny1,85 g
Tuky0,55 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolku dáme vodu, přidáme očištěné a pokrájené žampiony. Osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut nebo do změknutí hub. Krok 2: Po změknutí hub přidáme ocet podle chuti a zahustíme záklechtkou. Záklechtku připravíme z hladké mouky a vody. Povaříme ještě nejméně 15 minut. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájenou zelenou petrželku a smetanu. Již jen krátce prohřejeme. Krok 4: Podáváme s knedlíky nebo vařenými bramborami.

TIP: Loupat nebo neloupat žampiony?

Zveřejněno 27. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRR5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobre jídlo

Výborná, <3 dnes je k obědu s bramborem.

Moc dobré :-)

Zdeni, uvařila jsem podle tebe, akorát ty žampiony jsem měla čerstvé, byla jsem úspěšná na procházce ;-) Chutnalo a nezbylo :-8

Ivulala:to jsem ráda že chutná :-K

Omáčka je výýýborná, houby miluju, takže budu určitě dělat častěji :-)):yes:

Právě jsem ji dodělala (zcela poprvý) a LUXUSNÍ záležitost :-) Mňam, recept výbornej, jen jsem společně s žampiony ještě podusila i cibulku na másle ... ale jinak jsem to dělala přesně tak stejně a fakt se nemůžu zbavit chutě chodit pořád do toho hrnce ujídat :-D :-8

Ivi, moc děkuji za pěkný komentík.:-K:-K

Moc dobrá omáčka..Dneska byla na oběď , akorát jsem na začátku osmažila cibulku na sádle, a pak podusila nakrájené žampiony a jinak postup stejný...dávám :yes:

Zdeničko, tak jsem vyzkoušela a moooc jsme si pochutnali, akorát jsem přidala půl bobkového listu. Ten mám spjatý s hříbkovou omáčkou z mého dětství, kterou nám vařila moje babička.
Bodík je jasný a snad nebudou vadit dva moje obrázky:-K:yes:.

Určitě zkus je dobrá .A děkuji za pěkný komentář.:-))

Zdeni, ja jsem zampiony az dosud moc nepouzivala, protoze mi tady vsichni tvrdili, ze jim nechutnaji az jsem uvarila kruti frikase s zampiony a to se panecku olizovali, takze urcite musim zkusit i tuhle omacku.:yes:1:yes:

Tématické fráze:
zampionova omacka, žampionová omáčka recept, houbová omáčka ze žampionů, recept na žampionovou omáčku, omáčka se žampiony, omáčka ze žampionů, omáčka na žampionech, nejlepší žampionová omáčka, žampiony recepty, žampionová omáčka s bramborem, omačka žampionova, žampiony omáčka, žampionové omáčky, recepty žampionová omáčka, recept žampionova omačka, žampiony recept, žampionová omáčka na špagety, houbová omáčka se žampiony, omáčka s žampiony, sampionova omacka

Suroviny:
voda, smetana ke šlehání, kmín drcený, žampióny, ocet, sůl, mouka hladká, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu