Dýňové zelí
Milujete zelí? Cuketové, cibulové, kedlubnové, ale třeba i dýňové. Pojďte si s námi připravit tuhle výbornou variantu z dýně hokaido, budete překvapeni jeho nasládlou chutí. Hodí se jako příloha všude tam, kde běžně používáte kysané zelí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 123 kJ / 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,42 g |
Tuky | 18,47 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmY8
Moje poznámka
Dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmY8
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 6 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 9 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 10 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
dýňové zelí,
recept na dýňové zelí,
dynove zeli recept,
dýňové zelí recepty,
zelí z dýně hokaido,
zelí z dýně,
zelí z máslové dýně,
recepty dýnové zelí,
dýňový zelí,
dinove zeli,
recept dýňové zelí,
dýnové recepty,
zamražená dýně,
dýňovézelí,
dýňová zelí,
dýně jako zeli,
recepty na dýňové zelí,
hokaido zelí,
dynove zeli,
dýňové zelí hokkaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (22)
Dýni nastrouháme nahrubo,přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokmínujeme, podlijeme troškou vody a přidáme na másle (sádle) osmaženou cibulku, trochu octa dle chuti a sůl dle chuti. Dusíme do měkka (cca 20 min). Ve šlehačce rozšprudlovat hl.mouku a zelí zalít tak, aby hmota byla tak akorát - ani hustá ani řídká
Rozdíl mezi dýní Hokkaido a jinou dýní je v tom, že z dýně Hokkaido je zelí rychleji hotové, tedy pozor, aby se moc nerozvařila, já dělám většinou z máslové dýně a jde rovněž, ale jak píši - když jsem dělala z Hokkaido, byla jsem překvapena, jak rychle bylo měkké.
Takže kľudne použi akúkoľvek tekvicu, bude to dobré
máš další bodík ode mě,páč se mi ukrutně líbí ta barvička zelíčka