Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 520 kJ / 2 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,75 g |
Tuky | 34,80 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 363,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: 10-12 hodin předem smícháme suroviny na preferment a necháme v teple kvasit. Pak přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto lehce stěrkou vyhrneme z mísy na dobře pomoučený stůl a navlhčenýma rukama ho roztáhneme na výšku asi 2 cm tak, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin.
Krok 3: Povrch dobře poprášíme moukou, plát rozřízneme na 4 přibližné čtverce a každý z nich nařízneme - po úhlopříčce skrz těsto, až na podložku (neproříznout při tom okraje těsta) a pak udělat po obou stranách úhlopříčky dva kratší řezy.
Krok 4: Přenášením tohoto "listu" na plech se řezy otevřou, na plechu jejich tvar ještě doopravíme a necháme nakynout.
Krok 5: Upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 15minut).
Zveřejněno 14. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Moje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Nejnovější recepty
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 34 minutami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 2 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 2 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 2 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 2 hodinami
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 2 hodinami
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 2 hodinami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 3 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 3 hodinami
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 3 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
z čeho udělat preferment,
zive lisovane drozdi,
fogasse,
bramborové fougasse,
fouggasse,
fougassi.,
fugasíčci,
recept na fouggase,
lisované kostičky droždí,
jak si vyrobit doma preferment,
fougasse z kvásku,
fugasse recepti.ru,
fugasse recept,
primapekarna.estranky.cz
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (29)
sobota 7.20... zaděláno a fugasíčci kynou
Pridávam 2 fotky ako dôkaz, že som sa snažila
Zdobení mám odkoukané z internetu, člověk jí opravdu i očima - tak se snažím domácí pečivo tvarovat různě....
janek53: vyšší dívčí?
Preferment je vlastně předkvašené těsto, které tím, že kyne delší dobu, dá lépe, více vyniknout "základní", přirozené chuti bílého pečiva.
Jéé, už jsem si to našla na tvých webovkách