Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,90 g |
| Tuky | 54,15 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 4,19 g |
| Sůl | 9,83 g |
| Sacharidy | 26,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc.
Krok 2: V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme.
Krok 3: Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
Krok 4: A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.
Krok 5: Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.
Krok 6: Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku.
Krok 7: Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Moje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 15 minutami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 34 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 44 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 45 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 46 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 1 hodinou
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Tématické fráze:
sekanice,
feferoňák,
feferoňák recept,
domaci sekanice,
domácí feferoňák,
přidání bramborového těsta do sekané,
panacci ze sisek,
sekanice rychle,
výborná sekanice,
sekanice recept,
recept houbová sekanice,
mleté maso recepty do trouby,
panacek z klobasky foto,
sekanice pečení,
sekanice z anglicky slaniny,
tříkrálová pečení,
panáček ze šišky,
uzviratelna folie na pečení masa,
ryze s vysocinou a korenim,
recepty k narozeninovemu pohosteni
Suroviny:
paprika sušená sladká,
pepř citronový,
sůl,
hořčice plnotučná,
smetana na vaření,
kukuřičky bonduelle,
karotka baby,
špenát baby,
klobása,
masox hovězí,
olej
Komentáře (56)
rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky
P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam
a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik