Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
Tuky | 15,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 25,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a odstavíme.
Krok 2: Než směs začne téměř vařit, přilijeme citrónovou šťavu. Tvaroh se jemně roztaví a mléko srazí.
Krok 3: Mléko se srazí i bez citrónové šťávy působením kyselosti tvarohu. Je ale vhodné ji přidat pro jistotu.
Krok 4: Celou směs slijeme (přecedíme) a necháme odkapat.
Krok 5: V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.
Krok 6: Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, (formy), ve které bude sýr chladnout a tuhnout.
Krok 7: Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Moje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 4 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 21 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 5 minutami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 20 minutami
Domácí lasagne
Veronika834 před 31 minutami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 50 minutami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 1 hodinou
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 1 hodinou
Tiramisu od babičky
Anny12 před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky
breha@email.cz před 2 hodinami
Masová směs na špagety
MiroslavB před 3 hodinami
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 9 hodinami
Tématické fráze:
domací syr,
výroba domácího sýra bez syřidla,
výroba sýra bez syřidel domácí,
výroba domácího sýru bez syřidla,
domácí eidam,
domací eidam recept,
domácí výroba eidamu,
domaci syr recept,
výroba sýrů doma,
přírodní domací syr z tvarohu,
domácí sýr z tvarohu,
výroba domácí mozzarella,
výroba domácího sýrů bez syřidla recepty,
recept na domaci syr,
syr z tvarohu,
výroba sýra doma,
domácí syr eidam,
výroba sýru eidam,
výroba domácího eidamu,
jak vyrobit domácí sýr
Suroviny:
tvaroh polotučný,
mléko,
soda jedlá,
šťáva citronová,
máslo,
sůl,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
chilli,
kurkuma,
česnek,
bylinky
Komentáře (58)
Dám vědět o výsledku.
Ale jinak je pravda, že je třeba ho nechat uležet, po týdnu je úplně super.
Ja cerpala ze stranek - co noveho na kopci, kde jsou komentare vetsinou dobre a pozitivni. Nasla jsem si syr i na mimibazaru, pod nazvem: Jak na domaci syr, ale zadne negativni komentare jsem u neho nenasla.
Vy jste zrejme myslela taveny syr, kde se u vyroby nepouziva mleko a jeho nasledne srazeni. To je ale zcela jiny postup a proces.
Jinak chutove nam syr trochu pripomina mozzarellu.