Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky na sterilovaném celeru

Hovězí zadní maso se skvěle hodí k dušení. K dokonalosti potřebuje jen trochu péče v začátku a dostatek času při samotném dušení. Sterilovaný celer mu propůjčí skvělou chuť a podlití vývarem se postará o dostatek výborné šťávy. Ideální pro milovníky výrazných omáček.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 135 min

150 min (15 min příprava + 135 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli do hněda, přidáme kostky masa, koření, tymián, osolíme, necháme pustit šťávu a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Během té doby vždy pouze trošku podlijeme vývarem. Krok 3: Po hodině vmícháme polovinu celeru i s nálevem, česnek a paprikovou pastu. V této chvíli buď dáme do papiňáku, nebo dodusíme doměkka pomaleji. Krok 4: Dle potřeby zahustíme tmavou jíškou a úplně nakonec vložíme zbytek celeru, už nevaříme. Krok 5: Podáváme s rýží, knedlíky, noky nebo těstovinami.

TIP: Hovězí zadní maso, jeho rozdělení a použití

Zveřejněno 11. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na sterilovaném celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqOZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na sterilovaném celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqOZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

rebeka:Ale kostičky nebo nudličky, to je jedno, ty nudličky se rychleji rozvaří;-). Naděnko díky ti za vyzkoušení, jsem ráda, že tě recept nezklamal a mockrát děkuju za krásné fotečky:-K;-):yes:

1974andrea: díky za vynikající oběd, moc jsem si pochutnala:-p:yes:
v obchodě neměli proužkovaný celer, jen kostkovaný, přidala jsem ještě i řapíkový a pár feferonek:-8:-D:-D přílohou byly k tomuto pokrmu naprosto chuťově dokonalé "vídeňáky" od Bahulky.. no, nebe v hubě:-p:-*:yes::yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/32723-videnske-kne...
holky, díky:-K:-)

Eliza:Eli, tohle ti bude určo chutnat;-)

Vivat náhodné recepty...tohle si hned ukládám.:yes:+

Děkuji vám všem za přečtení a ohodnocení receptu:-K:-*:-8

Andrejko, sterilovaný celer je mňamka, jednou jsem dělala podobný recept a bylo to :yes: Tvůj určitě vyzkouším. :-p:yes:+

:yes:;-):-K A na fotu jídlo vypadá silně jedle:-p

rebeka:Díky Nadi, už jsem tě politovala na pokecu;-):-K

to je kandidát na pomalení se;-)
máš to moc hezké..:-K:-Ki když dnes mám den blbec:-//tohle bych si dala s chutí:-K

Moooc hezučké:-K

suslajda:Děkuji:-K

Bibinka:Já dělám také vše z čerstvé zeleniny, ale třeba sterilované okurky nebo papriky do omáček dávám, tak jsem vyzkoušela i celer, protože je to zase úplně jiná chuť než s čerstvým. Např. zrovna kopr, fazolky, houby, to si vše mrazím z vlastních zdrojů a protlak a lečo si zavařuji doma také.

1974andrea: Andreo, dělám také, ale zásadně s čerstvím celerem, mě tahle sterilovaná zelenina moc nejede, až na nějaké výjimky a dělám to někdy i z vepřového. Třeba udělat koprovku s čerstvého kopru a sterilovaného, to je podstatný rozdíl;-) Ale protože je to dobrá mana, dávám ti 9.bod:yes:

Tématické fráze:
sterilovaný celer, hovězí kostky s rýží, maso na sterilovaném celeru, hovězí na celeru, na sterilovanem celeru, hovězí kostky recepty, hovězí kostky, recepty z celeru, sterilovaný celer recept, recepty hovězí maso na celeru, sterilované maso, celer sterilovaný nakládaný, celer sterilovaný, pomazanka zp recepty, vepřové na sterilovaném celeru, nakládaný celer, celer recepty, jak udělat hovězí kostky recept, omacka ze sterylovaneho celeru, sterilovaný celer doma

Suroviny:
hovězí zadní, celer sterilovaný, pomazánka papriková, cibule, tymián, jalovec, koření nové koření, koření paprika maďarská, česnek, olej, bujón, jíška tmavá instantní, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu