Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté copánky

Hodnocení receptu je 4,0 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 a viac ( alebo menej )

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 044 kJ /
8 615 kcal
Bílkoviny215,16 g
Tuky450,76 g
Vláknina83,80 g
Cholesterol 498 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy882,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho vykysnúť. Krok 2: Medzitým pripravíme náplne: Orechová: Mlieko privedieme k varu, vsypeme orechy, cukor a škoricu a za stáleho miešania 3 minúty povaríme. Maková: Mlieko privedieme k varu, vsypeme mak, vanilkový cukor, cukor a kôru a za stáleho miešania 3 minúty povaríme. Obe náplne necháme vychladnúť. Krok 3: Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú rozvaľkáme a rozotrieme na ňu plnku (na 1 plát makovú, na 2 pláty orechovú). Stočíme do závinu. Krok 4: Záviny rozrežeme pozdĺžne na polovicu tak, že na jednom konci nedorežeme úplne. Stočíme do špirály a konce trocha založíme dospodu. Krok 5: Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme.

Zveřejněno 12. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté copánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJyR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté copánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

O,velký Bože,jak já bych si tohle dala.A to hned ted.Vypadají úúúúžasně.No,dneska jedeme do Spáru,takže koupím kvasnice.Jinak vše doma je.

dexulka: Ďakujem za fotky, podarilo sa ti :yes:;-)

Tak jsem dnes vyzkoušela tyhle lákavé copánky.Dělala jsem z poloviční dávky těsta a měla jsem trošku víc náplně,ale nikomu to nevadilo :-8 Moc jsme si pochutnali :-p Určitě zopakuji,proto posílám zasloužený bod i nějaké foto :yes:

Jéé a s fotopostupem;-)pro mě jako stvořené:-))Nabídla bych si oba druhy:-p:yes::yes:

Ďakujem :-D:-8 Viewm, že podobné recepty tu sú, ale v žiadnom do cesta neide strúhaný zemiak, tak som ho tu dala.:-D;-)

máš je krásně jedlé:yes::-D

Paráda, moc se mi líbí tyhle copánky, i ty podobné;-)

to jsou ale krásné copánky, až se sliny sbíhají:-p:-p:-p:-p:-p;-);-)

Tématické fráze:
smažené copánky, skoricové copánky, kynutý pletený ořechový cop, smažené skořicové copy, ořechový copan, kynutý skořicový cop, smažené copy, copánky z kynutého těsta, kynutý cop, pletené kynuté těsto, skořicové copy, copanek z kynutého těsta, kynute skoricove copanky, maková spirála z kynutého těsta, smažený cop, kynute testo na copanky, motane kynuté buchty, smažené skořicové copánky, copan z kynutého těsta, copanky se skořicí

Suroviny:
mléko, vejce, máslo, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí, brambory, mléko, cukr, ořechy mleté, skořice, mléko, mák mletý, cukr vanilkový, cukr, kůra citronová

Přidat fotografie receptu