Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové měšce po kaplicku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 060 kJ /
1 448 kcal
Bílkoviny94,01 g
Tuky106,26 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,19 g
Sacharidy27,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru. Krok 2: Osolíme, opepříme. Krok 3: Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Krok 4: Játra si nakrájíme nadrobno a prudce restujeme na oleji. Krok 5: Na tenké plátky kýty pak navršíme mleté maso a na ně několik kousků restovaných jater. Maso si chytneme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme potravinovým provázkem, nebo režnou nití. Je lépe, když nám někdo pomůže, pokud nejsme zběhlí. Krok 6: Měšce si obalíme v hladké mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji. Krok 7: Mezitím si na sádle uděláme tmavý, cibulový základ a restované měšce na něj dáme dusit. Krok 8: Zalijeme vývarem nebo vodou, asi do poloviny a dusíme doměkka. Krok 9: Během dušení je obracíme. Já jsem je dusila asi 25 minut, byly krásně měkké. Krok 10: Pak je vyjmeme a šťávu zahustíme asi lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody. Povaříme a nakonec do zahuštěného základu přidáme kousek na kostičky nakrájené anglické slaniny. Podáváme s rýží, knedlíkem, hodí se i brambory.

Zveřejněno 2. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8Pv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8Pv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle vypadá moc dobře!Udělám o víkendu.:-K

caarrodejka: :-K

BILKOVAI: Už je to tak dávno, Ivet;-)

Taková krása mi unikla :-O:yes::-p

Lucie: Tak to přeji hodně štěstí!!!:-O

Děkuji za stručný postup za pár měsíců budu tento recept propagovat u závěrečných zkoušek..

Jani určitě je udělám,musím si na to koupit ty játra.:-p

drahulin a jsou teď v časopise "Pošli recept":-8

Jani vypadá to úžasně.:-p:yes:

Jani:-), gratuluji ke z veřejnění tohoto receptu v časopise Pošli recept:-K.

Verčo, neměly chybu, akorát mi musel syn pomoct, měla jsem tu ruku v sádře;-)

Tak toto mi nějak uniklo. Musím co nejdřív vyzkoušet. Jani vypadá to nádherně a mooooc jedle.

Lukas, tak ať se povede!;-)

Zdravim pani,ktera jsem dala tento recept. Vcera si ma draha polovicka vymyslela,ze by chtela veprove+ryzi. Proto jsem vybral Vas recept,tak doufam,ze vse klapne a bude to vypadat jak to Vase.:-))

Jani, vždyť to říkám, že jsi dobrá. + Fotky moc pěkné.:yes:

Tématické fráze:
veprové měšce, vepřový měšec, recepty z vepřového masa mesec, měšec po kaplicku, recepty na vepřove měšce, kaplický měšec, plněný vepřový měšec, měšce z vepřového masa, měšec z vepřového masa, plněný měšec, plněné vepřové měšce, vepřové maso po kaplicku, měšec, maso po kaplicku, plnene měšce, měšce z vepřová kýta recepty, vepřovy zavitek po kaplicku, vepřovy měšec recept, měšec z vepřové kýty, recepty na měšce z vepřového masa

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina anglická, maso mleté mix, rohlík, žloutek, rozmarýn, játra, sůl, pepř, sádlo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu