Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou nádivkou. Jsou úžasné a není divu, že se pečou dodnes.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 103 kJ / 4 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,54 g |
| Tuky | 212,21 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 967 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 593,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Qy
Moje poznámka
Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Qy
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 15 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 38 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 58 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
ořechová nádivka do koláčů,
rohlicky plnene orechovou naplni,
ořechová nápln do koláčů,
kynuté rohlíčky s ořechovou náplní,
plněné ořechové rohlíčky,
ořechová nádivka na koláče,
ořechová náplň na koláče,
ořechové rohliky,
rohlíčky plněné ořechy,
bratislavské rohlíky,
ořechové rohlíčky bez kynutí,
bratislavský rohlíček,
martinské rohlíčky,
ořechová nápln do štrudlu,
recept náplně do koláčů ořechová,
ořechové škeble,
ořechová náplň na frgály,
ořechové rohlíčky z listového těsta,
rohlíky s ořechovou náplní,
nejlepši plněne ořechove rohličky
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
droždí čerstvé,
mouka polohrubá,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
rum,
strouhanka
Komentáře (43)
Jen i když dělala přesně podle toho jak je psané , tak se mi těsto hrozně lepidlo ,hlavně bylo i řídké tak jsem přidávala mouku než se pěkně zpracovalo a nelepilo
Tak doufám že se mi povedou rohlíčky, ještě chvíli nechám kynout a půjdu na to, tak držte mi palce.😃
Jen nutno pořádně zabalit, aby nevytekla...jsou velice výborný, dělali jsme je menší , dle vlastního uvážení!!!
Vánoce budeme řešit tímto pečivem a zkusíme i ty bramborové...
od té doby jsem lepší ořechové rohlíčky nejedla. Vždy jsem měla pocit, že jsou z překládaného máslového kynutého těsta
Mažeme žloutkem s rumem /dobrým rumem / Key Rum je nejlepší.
Mám takovou starou kuchařku kde bratislavské rohlíčky jsou ,samozřejmě ne recept ,který je tajný.Je to kuchařka z roku 1948. Mimochodem v Bratislavě je nikdo nepeče ! Žádná firma. Naposled je pekla pekárna na konci Obchodní ulice ješté za hluboké toatlity a byly vskutku vynikající.Pak pekárnu zavřeli,dnes je v té budově banka a čínské obchody s textilem.!