Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 721 kJ / 2 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,65 g |
Tuky | 32,40 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,01 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 378,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 minút stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame.
Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto. Zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď...). Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek.
Krok 4: Ukladáme na pečící papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry na 200 °C, pečieme 10 minút.
Krok 5: Po 10 minútach vyberieme, potrieme. Na potieranie v miske zmiešame soľ a múku, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať.
Zveřejněno 27. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Moje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Nejnovější recepty
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 3 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 4 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno 10. 10. 2025 17:22:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jáhly se švestkami
Monkrizova před 19 minutami
Chléb s omeletou (vaječný řízek)
jeho.vysost.zeli před 26 minutami
Hraběnčiny řezy
HankaVav před 28 minutami
Krémová cibulačka
Jitkazmecka před 35 minutami
Koláče podle babičky
Eva_H před 42 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
schoeniger před 1 hodinou
Domácí utopenci
Simona Maskova před 1 hodinou
Vláčný jogurtový koláč
Ludmila548 před 1 hodinou
Vepřový gyros v pitě
Daninek před 2 hodinami
Tématické fráze:
precliky recept,
vařené preclíky,
precliky videorecepty,
recept na sýrové preclíky,
medvedi praclik,
pikantní preclíky,
sýrové preclíky,
video preclíky,
precliky,
preclíky video,
zadejte název receptu - preclíky.,
recept na preclíky,
recepty preclíky,
česnekové preclíky,
madvedi česnek,
sýrové preclíky recept,
jak se delaji precliky,
slané preclíky,
madvědí preclík,
domácí praclíky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
sůl,
list medvědího česneku,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (25)
Vidím, že to moje "bavkanie" malo zmysel.
Ale mám pochopenie aj pre tvoj boj. Ja som bojovala tak s libečkom. Dnes už má pol metra a do jesene bude mať aj 150 cm...a to je na slnku, ktoré vraj moc neobľubuje. U mňa si zvykol.