Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový koláč II

Špenátovým koláčem s anglickou slaninou pohostíte rodinu i návštěvu. I zarytým odpůrcům špenátu tento koláč chutná právě díky kombinaci s uzeninou, vejci a sýrem. Jakmile jej jednou upečete, určitě se budete k receptu vracet.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 381 kJ /
3 437 kcal
Bílkoviny141,97 g
Tuky304,34 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 6,27 g
Sůl15,99 g
Sacharidy28,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Špenát necháme v hrnci povolit, krátce podusíme, ochutíme česnekem, solí, pepřem, vmícháme smetanu, vejce a nastrouhaný eidam. Směs necháme vychladnout. Krok 3: Na těsto dáme slaninu pokrájenou na kostičky a rozložíme vychladlou špenátovou směs. Posypeme parmazánem a poklademe kousky mozzarelly. Krok 4: Pečeme asi 30 minut na 180 °C .

Zveřejněno 19. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRLp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRLp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný. :yes:

Vynikající, dneska udělaný a moc dobrý :yes:

Mňam, dala bych si hned:-p:-p. Krásně barevně sladěno.:yes: +;-)

:yes::-p

No teda:-O:-O:-Otohle jsem úúúplně přehlídl.:-S:-STak teda oblíbené a bodík,to je ale jasná dobrota:yes::yes:

Maris, to je určitě chuťovka:yes::yes::yes: opět jako vždy máš moc pěkné fotky:yes::yes: +

Tak tohle bych mohla pořád...:-p:-p. Maris, v tomto případě s bodem nebudu váhat...:yes::yes:

Moc se mi to líbí!:yes:+2.

Nádhera;-), ta rajčata vypadají, jak červená velikonoční vajíčka:-D:-)):yes:

úžasná fotka úplne ako z katalógu;-) a samozrejme aj koláč vyzerá mňam :yes: robievam podobný slaný koláč....

Tématické fráze:
špenátový koláč, koláč se špenátem, špenátový koláč z listového těsta, jednoduchý špenátový koláč, recept špenátový koláč, listový koláč se špenátem, slaný koláč se špenátem, spenatovy kolac recept, koláč z listového těsta se špenátem, slaný špenátový koláč, koláč špenátový, špenátový koláč z bramborového těsta, špenátový slaný koláč, slaný koláč z listového těsta se špenátem, recept na špenátový koláč, koláč ze špenatem, špenátové koláče, špenátoví koláč, koláš se špenátem, bramborový koláč se špenátem

Suroviny:
těsto listové, špenát listový, slanina anglická, česnek, smetana ke šlehání, vejce, sýr eidam, parmazán, sýr mozzarella, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu