Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v kefírové marinádě s česnekem a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 119 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny369,20 g
Tuky189,46 g
Vláknina51,40 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,22 g
Sůl2,80 g
Sacharidy161,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, rozpůlíme,opláchneme a osušíme. Nařežeme porce, které případně můžeme i vyfiletovat. Porce kapra poskládáme do větší, uzavíratelné nádoby. Krok 2: S kefíru, zázvoru a česneku si připravíme marinádu, nalijeme na kapra, uzavřeme víkem a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice. Marinovat můžeme i dva dny. Krok 3: Maso z marinády osušíme, lehce osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Krok 4: Porce prudce opečeme na pánvi na rozehřátém tuku. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 3/4 výkon. Pečeme do zlatavé barvy přibližně 10-15 minut, podle síly ukrojených plátků. Krok 5: Takto marinovaný kapr je také velice chutný, když se po osušení marinády obalí pouze v hladké mouce promíchané s trochou mleté červené papriky a pozvolna se osmaží na pánvi s olejem a máslem. Podáváme s různými bramborovými saláty nebo bramborovou kaší. Ale je výborný i po studenu.

Zveřejněno 9. 5. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nejen kapr, ale i drůbeží a vepřové maso v kefírové marinádě krásně zkřehne. Je chutné a šťavnaté.

Pro zajímavost přidávám odkaz na přípravu vykostění kapra. Já jsem silným ostrým nožem odstranila hřbetní kost a poté vyřízla žeberní kosti. Odřezky jsem použila na vývar.

Doufám, že mě zde přítomní“rybáři-rybářky“za tento experiment nevypískají:-)ale nám tahle naložená úprava moc chutná.

http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rvO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka:Špagetko,jen ten kefír nepoužij na žádnou křehkou rybku;-)Ono to maso v kefíru krásně zkřehne,tak aby to pak po usmažení nebylo jako blátíčko:-)Jsem ráda,že"kefíruješ";-)Já už mám zase také povoleno:-D
Všem díky za zájem,milé komentíky i hodnocení:-K:-K

Kapra kupuji několikrát do roka:-p:-p, s tou tvojí marinádou vyzkouším, určitě to je dobrůtka:yes::yes:

:-O skvěle, kapra mám, takže vyzkouším :-p;-):yes:

Take bych se nedala dvakrat pobizet k ochutnani..fajn receptik..:yes::yes:

Tak to bych si dala zítra k obědu, děláš mi chutě Aničko;-):-p:yes:

To musí být fantazie...:-p:yes:

Ani, to mě zaujalo, u nás kapřík sice nejdede, ale děkuju za nápad, zkusím jinou rybku (houbičky jedou jak draci ;-):-D), vyzkouším :-p:-p:yes::yes:

Také mám ráda maso naložené v kefírové marinádě a mooooooc ráda. To bude určitě delikatesa:-p:-p Aničko ani nevíš jakou mám na to chuť. Moc fajn receptík :yes::yes::-K + bodík

Tématické fráze:
jak vyfiletovat kapra, marinada na kapra, kapr se zazvorem, kapr s česnekem, marinády se zázvorem, kapr na na zázvoru, recepty kapr s česnekem, naloženy kapr, smažený kapr s cesnekem, marináda se zázvorem, pečený kapr v kefíru, kapr se se zázvorem, kapr na česneku a zázvoru, smažený kapr marináda, kapr na zázvoru, marinada kapr, kapr na sadle a marinada, kapr naložený přes noc, jak vyfelotovat kapra, bezlepkový trojobal na kapra

Suroviny:
kapr, kefír, zázvor čerstvý, zázvor mletý, česnek, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu