Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 633 kJ / 2 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,09 g |
Tuky | 63,05 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 412,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Krok 3: Vykynuté vytáhneme na jemně pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8-10 dílků a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Krok 4: Každou bulečku po obvodu žiletkou několikrát paprskovitě nařízneme, necháme vykynout a upečeme v předehřáté troubě (200°C / 20-25 minut).
Zveřejněno 14. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová sluníčka (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xzBq
Moje poznámka
Podmáslová sluníčka (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xzBq
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 3 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 13 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 39 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
bulky z podmáslí,
podmáslová sluníčka,bulky,
bulka recept,
jak nařezávat na pečení chleba,
bulky recept,
nadýchana maslove bulky,
sluníčko recept,
chleba sluníčko,
odlamovaci chleba,
zlaté slunce recept,
ziletka na narezavani chleba,
čím nařezávat chleba před pečením,
čím nařezávat chleba před pečením,
cim narezavat chleba,
sluníčko z plechu
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
podmáslí,
voda,
olej,
sůl,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (45)
Už je večer a já musím doplnit můj komentář : bulky jsou vynikající, budu střídat se slunečnicovými trojhránky