Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní bramborová polévka s fazolemi a medvědím česnekem

Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v trochu pikantnější verzi.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 472 kJ /
1 547 kcal
Bílkoviny36,04 g
Tuky99,58 g
Vláknina65,92 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 3,18 g
Sůl7,60 g
Sacharidy93,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, mírně zasmaheme, zalijeme vodou a prošleháme. Krok 3: Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme paprikovou pastu a uzenou papriku. Krok 4: Vložíme kostky brambor, pokrájený celer s mrkví a vaříme doměkka. Krok 5: Před koncem varu přidáme propláchnuté fazole, pokrájenou slaninu a ještě krátce společně povaříme. Krok 6: Hotovou polévku posypeme medvědím česnekem a petrželkou.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o medvědím česneku

Zveřejněno 27. 5. 2013

Poznámka autorky maris

Konzervu fazolí můžeme nahradit odpovídajícím množstvím uvařených fazolí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAvW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAvW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: miluji takové polévky :yes: krásné foto

Ještě jednou vám děkuju;-):-K

Ta se mě moc líbí, bude hned zítra a upeču k ni škvarkový placky.

To je dle mého gusta. Hned dnes bude k večeři. Díky.:-p

Ještě chvíli na to budu koukat a poteče mi slina jak lano :-)) Hezký recept! ;-):yes:

Maruško, to je příjemná polívečka:yes:, s tou bych doma uspěla:-K

Hmm, do bramboračky jsem ještě fazole nedávala, teda dávala, ale zelené;-):yes:

Děkuju a budu ráda, když vyzkoušíte, je to rychlovka:-)

Maruš, moc pěkná polévečka, ta by byla u nás vítaná a budu jí muset vyzkoušet. Tobě dávám 5.bod:yes:

ta je jak malovaná:-K:-) další krása z Maruščiny kuchyně:yes:;-):-)

Já jsem polívková, proto se tahle polévečka u nás zřejmě brzy uvaří. Dle ingrediencí to bude dobrota , krásné foto jako vždy Maruš :yes::yes::-p:-K

Tak tohle můžu! :yes::-K

Tématické fráze:
fazolová polévka, fazolová polévka recept, polevky recepty, pikantní fazolová polévka, bramborová polévka s fazolemi, polévka s fazolemi, polévka z medvediho cesneku, polevka s medvedim cesnekem, bramborová polévka se zelenými fazolkami, bramborovo fazolová polévka, uzene sfazoli, fazolovobramborová polévka, bramborova polevka, recept polévka, medvědí česnek recepty, polévka fazolová, polevka recepty, polévky recept, recepty s medvědím česnekem, fazolová polévka s bramborem

Suroviny:
brambory, celer, mrkev, fazole červené ve slaném nálevu, česnek mědvědí, pasta papriková, paprika sušená uzená, slanina, máslo, mouka, sůl, pepř mletý, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu