Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody s rebarborovým sněhem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie120 kJ /
29 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky0,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy0,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Krok 2: Osladíme podle chuti, krátce s cukrem povaříme, necháme vystydnout a rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout hustší pyré. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně zašleháme vanilkový cukr a rebarborové pyré. Krok 4: Do pohárů rozdělíme jahody a pokryjeme je rebarborovým sněhem.

Zveřejněno 18. 6. 2013

Poznámka autorky maris

Pohár podáváme ihned po jeho přípravě, sníh by mohl zřídnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oKV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oKV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ještě jednou všem moc děkuju:-):-K

1974andrea: jj:-D:-D

maris:Tak platí, já taky:-D

1974andrea: :-))byla to dobrota, viď;-), až budou maliny, tak si sníh s nima určitě udělám:-8:-K:-))

maris::-D Tak teď se mi to vybavilo, naše mami ho taky vlastně dělala s malinama, to je ono:yes: Ale trochu je pomačkala a pak vmíchala

Anna Kocikova: Aničko, děkuju:-K, to byly časy, viď;-):-)

maris:Maruško,sníh s malinama,nebo přezrálýma meruňkama mě i ségře také dělávala babička:-*jéé,to bývaly zlaté časy:-K:-K
Ten Tvůj"reberborový sníh"musí být velice příjemné navinulé chuti a společně s jahůdkama-hned bych přijela;-)
Krásná dobrota:-p:-K:yes:

1974andrea::-)), mně ho dělávala babička s malinama, dřív se nějaká salmonela neřešila a už mi to zůstalo,:-8 mám ho moc ráda:-p:-)

Čoveče Maruško, syrovej sníh jsem asi ještě nejdla:-D

Krásně lahodný a barevný receptík Maruško:-p;-)

maris:Maruš, už se těším, až mi všechny jahody dozrajou, to se jich zase přejíme, máme je móóóc rádi a to jakkoliv připravené a tvoje příprava se mi také líbí a fotka už lepší být ani nemůže-paráda;-Máš 6.bod:yes:

Maris, já jsem jahodová;-) a na této dobrůtce bych si náramně pochutnala:-p:-p:-p:yes:

Děkuji vám,:-K jahody s rebarborou jsou moc dobrá kombinace / aspoň mně to chutná;-):-)) /

To vypadá velmi lákavě :yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
jahody recepty, co s přezrálýma meruňkama, rebarborový koláč, recepty z jahod, koláč s rebarborovým pyré, rebarborove pyre, koláč s rebarborovým želé, třešně recepty, rybízový moučník se sněhem, bílky s jahody, jahody s rebarborou, rebarborovy kolac s bilkovym snehem, rebarborový koláč s jahody a sněhem, rebarborový koláč se sněhem a jahody, reberborovy kolac, recept z jahod a trsni, recepty jahody sníh z bílků, jahody se sněhem z bílku, bílky recept, rebarborový koláč s tvarohem

Suroviny:
rebarbora, bílek, cukr vanilkový, cukr krupice, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu