Vepřová bratislavská plec
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 436 kJ / 1 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,94 g |
| Tuky | 36,49 g |
| Vláknina | 12,94 g |
| Cholesterol | 373 mg |
| Sodík | 636 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 59,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
Moje poznámka
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 3 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 49 minutami
Těsto na pizzu
[email protected] před 1 hodinou
Tvarohová pizza
veronika_straka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 2 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 2 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 3 hodinami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 3 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 3 hodinami
Tématické fráze:
plecko recept,
plecko,
plecko recepty,
bratislavská omáčka,
recepty z vepřového plecka,
recepty z plecka,
recepty plecko,
co uvařit z vepřové plece,
co uvařit z vepřového plecka,
bratislavska omacka recept,
co uvařit z plecka,
veprova plec co uvařit,
recepty z vepřového masa plecko,
recept na plecko,
recept plecko,
omáčky z vepřového plecka,
bratislavský guláš z vepřového masa,
bratislavská pečeně,
vepřové maso recepty plecko,
veprova plec na smetaně
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
mrkev,
celer,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
šťáva citronová
Komentáře (139)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji mnohokrát, pošmákli jsme si! 😉
Petaja: Vlada@50: Děkuji za komentáře.
Nadja: Mně tam právě ta cibulka vadí, hladká a jemná omáčka lépe chutná a taky lépe vypadá. Není to ovšem podmínkou, kdo nechce omáčku procedit, ať si v omáčce kousky cibule nechá.
pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně
Alzbetina Prk.: Děkuji, jsem ráda že chutnalo
Myslím, že to vymyslel nějakej línej muskej co neměl hlavu jenom na klobouk...
Jsou jídla, která se zasmažují klasicky...
Jsou jídla, která se, a fffčíl se nelekněte, zaklechtávají
Jsou jídla, která lze zahustit tak i tak
Jsou některá jídla, která lze zahustit tyčákem (pasírováním)...
...a pokud je záklechtka (vodová, mléčná, smetanová, vínová) "hnus", pak jsem hnusák, hihihi!
Na fotku bohužel již nezbylo, tak alespoň
Zorka: Díky za nahlédnutí na Topky a za Tvůj komentář Jsem moc ráda, že je rcp v tak velké oblibě a že jídlo chutná.
Tomassek1987 a Evi, jsem moc ráda že jste vyzkoušeli a byli spokojeni. Evi, díky za krásnou a "jedlou" fotečku
Sodovko, díky za Tvé přidané zkušenosti a postup, jak děláš Ty
Dnes jsem měla v lednici kus plecka a zaboha živého jsem nevěděla co sním
Sedla jsem k počítači a hned na Top recepty-vepřové a měla jsem hned vybráno a velmi dobře díky moc
šárkačmárka
merylas ani si netusila, ze medzi tymi vsetkymi delikatesami na neviemake sposoby, sa tak tvoj receptik ujme ...vsak?
a vdaka
A bašta vypadá perfektně,určo se do toho brzo pustím!