Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 568 kJ / 4 677 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 140,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celé červené ríbezle i so stopkami varíme 25 minút.
Krok 2: Potom ich prepasírujeme.
Krok 3: Odmeriame šťavu, na 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštalového cukru a varíme na slabom plameni 20 minút.
Krok 4: Pridáme umytú jostu a varíme na slabom plameni 15 minút.
Krok 5: Zlievame do fľaštičiek, uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore a necháme vychladnúť. Potom odložíme.
Zveřejněno 8. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízovo-jostový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8zRr
Moje poznámka
Rybízovo-jostový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8zRr
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 38 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 40 minutami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 3 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 4 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 5 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 7 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 7 hodinami
Tématické fráze:
josta recepty,
josta zavařování,
kompot z josty,
marmelada z josty,
zavařování josty,
jostový kompot,
dzem z josty,
josta džem,
rybízovo jablečný džem,
marmeláda z josty recept,
rybízovo jahodová marmeláda,
josta kompot,
zavařování josta,
marmeláda z josty a rybízu,
recept na kompoty z josty,
jostový koláč,
recept na zavařování josty,
josta - džem,
rybízovo třešnova marmelada,
rybízovo-angreštový dzem
Suroviny:
šťáva rybízová,
cukr,
josta
Komentáře (24)
Jana Remkova:Janka, dobrý nápad, len už josta je dávno fuč