Lišky na slanině
Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na cibuli a slanině, v jemné šťávě, dochucené majoránkou.
Postup přípravy
Pak zlehka zaprášíme moukou a mícháme ještě asi 2 minuty. Krok 4: Podlijeme malinko vývarem nebo vodou a necháme 10 minut probublávat. Krok 5: Nakonec vsypeme posekanou majoránku, promícháme a odstavíme. Krok 6: Podáváme nejlépe s pečivem.
Zveřejněno 10. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lišky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAV6
Moje poznámka
Lišky na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAV6
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 1 hodinou
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 3 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 4 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 5 hodinami
Tématické fráze:
houba liška pravá,
lisky recepty,
lišky na slanině,
lišky na másle,
lišky recept,
recepty z lišek,
lišky na kmíně,
lišky houby recepty,
jak upravit lišky,
recept na lisky,
houby lišky foto,
recept z lišek,
recepty z lisky,
recepty -houby lišky restovane,
recepty na lišky,
recept lisky,
recepty s liškami,
liška oranžová,
restované lisky,
jedlé houby liška
Suroviny:
houby lišky,
slanina,
cibule,
kmín drcený,
majoránka čerstvá,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl
Komentáře (28)
dala bych si, a s chutí