Suroviny
Porce: asi 10 ks - zalezi na velikosti pouziteho peciva
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,97 g |
Tuky | 153,44 g |
Vláknina | 25,68 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,51 g |
Sacharidy | 83,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět.
Krok 2: Cibulovou směs promícháme s mletým masem, přimícháme harissu, drobně posekané bylinky, strouhanku, osolíme, opepříme a uložíme tak na 2 hodiny do chladu.
Krok 3: Mezitím si můžeme připravit omáčky. Na ostrou omáčku smícháme harissu, rajský protlak, drobně pokrájenou cibuli a koriandr, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: U sezamové omáčky smícháme nejprve tahini, citronovou šťávu, sůl a drobně nasekanou petržel. Poté podle potřeby naředíme studenou vodu, zhruba do lehčí kašovité konzistence. Nelekněte se, sezamová pasta po prvním přidání vody nejprve zhoustne a působí sraženě. Dalším přidáním tekutiny změní strukturu na krémovou a povolí.
Krok 5: Zhruba hodinku před tepelnou úpravou vyjmeme masovou směs z lednice a rukami tvarujeme asi 1 cm vysoké burgery. Jednotlivé burgery z obou stran opečeme na grilu.
Krok 6: Žemle rozřízneme, zahřejeme na grilu a plníme masem, zeleninou, salátem a omáčkami.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí burger podle Aishy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwqX
Moje poznámka
Kuřecí burger podle Aishy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwqX
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 16 minutami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 1 hodinou
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 4 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 9 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 17 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 17 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 19 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 20 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 21 hodinami
Tématické fráze:
kureci burger,
kureci burger recept,
chicken burger recept,
kureci domácí burgery,
chicken burger recepty,
zeleninový burger,
burger s kurecím masem,
burger kureci,
drůbeží burger,
domácí kuřecí burger,
chickenburger recept,
burgr s kuřecím masem,
recept kureci burger,
kureci burgr,
kuřecí hamburger mlety,
top recepty kureci burger,
recept na ciken burger,
domácí chickenburger,
recept na kureci burger,
harisa hame
Suroviny:
maso kuřecí mleté,
cibule,
česnek,
pasta harissa,
strouhanka,
paprika sušená uzená,
koření nové koření mleté,
římský kmín mletý,
petrželka hladkolistá,
koriandr čerstvý,
sůl mořská,
pepř drcený,
máslo,
pečivo,
rajče,
cibule červená,
salát římský,
okurky sterilované,
pasta harissa,
protlak rajčatový,
olej olivový,
cibule,
koriandr čerstvý,
pepř drcený,
sůl,
pasta sezamová,
citron,
petrželka hladkolistá,
sůl
Komentáře (46)
-- Krásný recept, omylem jsem nějak přehlédla, v mé sbírce tvých rcp by chyběl
Damera: Jsem rada, ze u vas burger chutnal..
Majka8: Holky uz podaly informace..
Vsem moc dekuji za komentiky a info..
Jinak si ji i můžeš doma udělat, je tu na ni recept:
http://www.toprecepty.cz/recept/15727-harissa---pa...
http://koreni.yin.cz/h/harissa-s-cesnekem-ma-riz-s...
Kazdy si muze zamenit maso jak chce, a dochutit podle receptu.
A vim ze Aisha ma skvele recepty,ktere stoji za to uvarit.
Je to naposledy co jsem neco chtela vysvetlit
Ale zkousela jsem tenhle recept a je vazne dobry, neni to suche.
Posilam bodika
Omáčky by pro mne divočinou nebyly, jen je tu mít