Paštičky
Drobné pečivo z listového těsta připravíme jednoduše vykrojením koleček, která položíme na sebe a upečeme. Po upečení je plníme náplní z tatarské omáčky, krabích tyčinek a ozdobíme kouskem pomeranče a natí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 890 kJ / 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 24,76 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,51 g |
Sacharidy | 30,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Moje poznámka
Paštičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KWG
Nejnovější recepty
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno před 22 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno 13. 5. 2025 17:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 34 minutami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 1 hodinou
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 3 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 3 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 6 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 7 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 8 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 9 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 9 hodinami
Kopřivový špenát
radekfiala před 11 hodinami
Tématické fráze:
německá kuchyně recepty,
paštičky z listového těsta,
studený oběd,
německé předkrmy,
německá kuchyně,
recept na paštičky,
recepty nemecke kuchyne,
recepty.de,
slane pasticky,
německá kuchyně-recepty,
hotovky recepty,
paštičky z lístkového těsta,
plněné paštičky,
studené obědy,
studené obědy recepty,
recepty studené kuchyně,
studená kuchyně,
nemecká studená kuchyně,
studený oběd recept,
studene predjedla
Suroviny:
těsto listové,
krabí tyčinky,
tatarská omáčka,
šťáva citronová,
nať petrželová,
pomeranče,
vejce
Komentáře (41)
Já dělám horní okruží dvě tenčí, ničím mezi tím nemažu, trochu válkem přimáčknu a to spodní kolečko vevnitř propíchám vidličkou, nic vejcem nepotírám. Těsto musí být studené a dává se do důkladně vyhřáté trouby - ale to vám radit nemusím
Tentokrát postup podle receptu...
Ty nepodarky (viz foto) budu mančaftu prezentovat jako umělecké dílo
Těsto bylo kupované, už rozválené na papíru...
Podotýkám, že při mašlování jsem si dával setsssakra pozor, abych vejcem nepopaplal boky koleček!
Prosím, KDEPAK JSEM SOUDRUH ASI UDĚLAL CHYBU, NEVÍTE
Plát pomašlím vejcem, vypíchám otvory, přiklopím druhým plátem, sestavu obrátím druhým plátem dospodu a větším kolečkem vykrojím paštičky (nebo narádluji čtverce) Nic nemusím přenášet a skládat na sebe (foto napoví)
Právě jsem objevila tento recept a vypadá to luxusně
Díííky moc za inspiraci
Na sladko aj slano. Na sladko stačí šľahačka a ovocie, ozdobiť lístočkom medovky alebo mäty, na slano napr. zemiakovým alebo iným šalátom, rôznymi pomazánkami, ozdobiť kapiou, petržlenovou vňaťou a pod. Proste podľa vašej chuti, nemusíš po náplni nejako špeciálne pátrať.
Chtěl jsem se zeptat jestli by nebylo možné připsat do názvu originální název "Vol au vent".Hledal jsem to pod tímto názvem pod kterým to znám a bylo mi divné že by tu nebyl tento recept a málem jsem ho sem přidal