Cheesecake
I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 005 kJ / 5 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,60 g |
Tuky | 284,51 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,81 g |
Sacharidy | 493,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO1G
Moje poznámka
Cheesecake
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO1G
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 53 minutami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 21 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 14 minutami
Cuketový bramborák
Betes před 19 minutami
Banánová bábovka
Verunkavh před 39 minutami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 40 minutami
Těsto na pizzu
Olympus před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 1 hodinou
Špekáčky na pivu
E. J. K. před 1 hodinou
Kuřecí stehna v medu
E. J. K. před 1 hodinou
Medová kuřecí prsa
E. J. K. před 1 hodinou
Banánový koláč
MarieP před 1 hodinou
Tématické fráze:
cheesecake recept originál mascarpone,
recepty dort chesse,
cheescake,
recepty chesse nepečený,
cheescake recept,
chesse cake,
chesse cake recept,
cheesecake s mascarpone,
chease cake recept,
chesecake,
chessecake,
top recepty,
chiskake,
cheesecake recept originál nepečený,
chess cake recept,
chesscake,
cheesecake z mascarpone,
recepty chesse,
recept cheescake,
nejlepší cheesecake
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
máslo,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
vejce,
žloutek,
smetana zakysaná,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (283)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale podívejte se do videa, které je připraveno přesně podle receptu
Mrkněte se třeba na fotky pod videem, jsou od uživatelů, kteří tento cheesecake také s úspěchem dělali. Prakticky všechny pěkné
Myslím, že vám tu "umyjí" hlavu
No to ale nic nemění na faktu, že rcp je OK, že
Co to je nedopečený?
Náplň je na povrchu "jako živá" (hustý pudink), ale nesmí být vyloženě mokrá
Zkuste znovu zapnout pec
Pokud to začne shora hnědnout, uberte grády
Tak ať se zadaří
No nebude, ale chtělo by se říci, že je to v troubě a ani by se nelhalo, že?
Jako krémový sýr jsem použila obyčejné 2 pomazánkové másla a lučinu (neměla jsem toho ani doporučene 600g ale míň). Četla jsem, že někde se korpus z Bebeček dává do ledničky (někdě prej i na několik hodin) a nebo se peče, já ho tedy dala do ledničky možná na 10minut do té doby, než jsem si připravila krém. To jsem pak vylila na korpus, dortovou formu jsem máslem ani nevymazávala, jen na spodek vystřihla kolečko pečícího papíru. Formu jsem zabalila do alobalu (pořádně, aby se nedostala do formy voda, takže aspoň 3-4 vrstvy), formu dala do normálního plechu naplněným vodou a pekla 50 minut. (Pamatujte, že vždy je lepší péct déle než méně! Zkuste neotvírat troubu aspoň 25minut.) Nevěděla jsem sice jak dlouho péct, ale nějak jsem to odhadla, nechala pootevřenou troubu a po asi 3 hodinách hodila do ledničky. Nakonec jsem na to dala zakysanou smetanu (taky jsem neměla doporučenou dávku). Dělala jsem ho poprvé, a celkem jsem se bála, že něco pokazím, ale byl výborný.http://imgur.com/a/Ay1Pe
Dekuji
http://www.buonissimo.cz/recipe/ricotta-chia-chees...
Po přečtení komentáře Ivky jsem dala jen 3 vejce a pouze 150g moučkového cukru a opravdu to stačí. Pekla jsem 200st. po dobu 10ti minut, poté na 120-13st. 30 minut.
Doporučuji všem
Dala jsem 500 g mascarpone, 100 g tučného tvarohu, ostatní podle receptu.
Všem moc doporučuji.
Eli a tobě děkuji za lahodu.
Posílám zasloužený bodík.
Měla jsem strach riskovat a dělat ho z lučiny, tvarohu atd, když jsem ho hned dělala jako dárek k narozeninám. Dělala jsem ho poprvé a po přečtení všech komentářů a prozkoumání i dalších receptů jsem ho udělala z:
4x philadelphia, 1x pomazánkové máslo Pilos a 1x zakysaná smetana.
I když je náplně více, dodržela jsem počet vajec, cukru jsem dala 125g a sneslo by to asi i 100g. Ale tato varianta mi moc chutnala i přes vyšší pořizovací cenu sýru philadelphia, vyjde stále o hodně levněji než kupovaný. :)
Já ho koupila v kauflandu, ale určitě i domácí potřeby nebo papírnictví či jiné markety. V balení jsem měla, myslím 10 kusů - to už nevím přesně
Dort je výborný, nemůžu si vynachválit recept
Dáša:
Vladimír Lisý:
Vladimír Lisý:
opravdu skvělý receptík, koláč netekl, jak jsem se obávala a druhý den po koláči jako by se zem slehla.
Do originálu patří Philadelphia cheese, ale recept je z r. 2009, věřím, že tehdy byl možná ještě problém se sehnáním originálu.A je to prostě čerstvý smetanovotvarohový sýr typu Lučina, Buko atd, takže opravdu nejde o nějakou splácaninu, ale jen nahrazení stejnou surovinou z místních zdrojů.Recept je ok, příležitostně vyzkouším i tuto verzi.