Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Rolády jsou oblíbeným pokrmem, zvlášť pro svou variabilnost, kdy můžeme použít různé náplně podle našich chutí. My máme nejoblíbenější tuto vepřovou s náplní z uzenin, pórku, vajec, papriky a smetany. Výborný oběd, večeře, nebo za studena pohoštění na oslavu.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu prokrojíme na plát a přes mikrotenový sáček naklepeme.
Krok 2: Plát osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe šunkovým salámem.
Krok 3: Do misky dáme oloupaná a na kostky nakrájená vajíčka, na kostičky nakrájený sýr, paprikový salám nebo klobásu, čerstvou papriku, najemno nakrájený pórek, vklepneme syrové vejce a vlijeme smetanu. Vše osolíme a promícháme.
Krok 4: Směs dáme na připravený plát masa, zavineme a omotáme potravinářským provázkem nebo nití.
Krok 5: Roládu osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme ze všech stran na horkém másle.
Krok 6: Mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C.
Krok 7: Během pečení maso párkrát obrátíme, dle potřeby podléváme a šťávou přeléváme přes maso.
Krok 8: Když je maso měkké, vyjmeme ho stranou a šťávu v troubě nebo na plotně vydusíme na tuk, pak zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme a podlijeme studeným vývarem nebo vodou a řádně promícháme, aby nám nevznikly hrudky.
Krok 9: Prováříme asi 20 min a pak přecedíme přes hustý cedník. Necháme ještě chvíli probublat na mírném ohni, aby nám na šťávě vystoupil na povrch tuk a krásně se leskla. Potom už jen dle chuti dosolíme.
Krok 10: Z rolády odmotáme provázek nebo nit a krájíme na plátky asi 1 cm široké.
Krok 11: Jako příloha se hodí rýže i brambory.
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgAA
Moje poznámka
Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgAA
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová roláda,
párty s kuchařem recepty,
masova rolada z veproveho,
vepřová roláda s nádivkou,
masová roláda,
masová roláda plněná,
vepřova rolada recept,
plněná masová roláda,
masová roláda recept,
masové rolády,
masové rolády veprove kyty,
masová roláda z vepřového masa,
nádivka do vepřové rolády,
veprove rolady,
vepřová masová roláda,
plněna rolada,
plnene masove rolady,
masové rolady recepty,
masova rolada plnena houbami,
masová roláda vepřová
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
hořčice,
salám šunkový,
pórek,
paprika čerstvá červená,
paprikový salám,
vejce,
vejce,
smetana na vaření,
sýr uzený,
sůl,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
vývar masový
Komentáře (24)
Chodím sem teď raději sporadicky - dočasně - kvůli dietě, nejsem až takový masochista...