Paprikový perkelt s vařenými vejci

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 30-35min 4 porce Bezmasá jídla 24 názorů

Suroviny

4 Vařená vejce i více
3-4 ks papriky maďarské (slovenské) 3-4ks dle velikosti)
1 cibule
1 lžíce rajčatový protlak
60 g másla 20+40 g
lžička oleje
50 g hladká mouka
1 lžička paprika mletá sladká
sůl
pepř bílý mletý
cibule zelená naťovka
100 ml zakysaná smetana
600 ml voda na podlití dohromady asi 600ml.
Zeleninový bujon - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata.

  2. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce orestujeme, podlijeme trochou vody ,zlehka osolíme a pár minut pomalu dusíme. Paprika by neměla být rozvařená!

  3. V kastrolu uděláme ze zbylého másla + lžičky oleje (je tam,aby se máslo nepřepalovalo) a hladké mouky světlou jíšku, vmícháme mletou papriku, lehce zpěníme a ihned zalijeme vodou. Kdo chce, může přidat zeleninový bujon. Řádně promícháme a necháme asi 15 min povařit. Omáčka by měla mít hustější konzistenci.

  4. Pak do kastrolu vmícháme paprikovou směs, dle chuti dosolíme, jemně opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu - lepší jí předem trošku ohřát, buď teplou tekutinou, nebo v malém kastrolku. Celé necháme ještě asi 5 min. pomalu povařit.

  5. Oloupaná vejce vložíme do horkého perkeltu a necháme prohřát. Před podáváním mícháme do perkeltu nasekanou zelenou cibulku.

  6. Na talíři vajíčka přepůlíme a podáváme s omáčkou.
    Jako příloha se hodí vařené brambory nebo těstoviny.

Poznámka

Recept mám z vajíčkové kuchařky. Je to další ze způsobů, jak zdolat velikonoční nadílku vajec. Perkelt je poměrně syté jídlo a chutná i dětem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paprikový perkelt s vařenými vejci

  • jankohrasko jankohrasko

    ještě jsem přidal hrášek a kukuřici mnamka.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jahodo:-), děkuju moc za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo. Je pravda, že pro masožravce (chlapy;-)), je jídlo jaksi "neúplné", ale oni to většinou doženou jinde:-p. Jen mě malinko mrzí, že není fotečka - ty Tvé patří na Topreceptech za ty, které recept krásně pozvednou a přilákají oko i najedeného zvědavce ;-):-K.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Jelikož je teď nějak čas mým pánem:-O, tak jsem zvolila tento rychlý recept. Bujon jsem dala a přidala ještě pár žampionů a moc, moc jsem si pochutnala (hoši hledali maso, tak to nadšení nebylo tak velké), ale já recept mohu jen doporučit:yes::yes::-K
    Fotka dnes nebude, protože za ty brambory z obchodu bych se musela stydět:-//, sotva vychládnout, už mění barvu;-(
    Díky za recept;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Chitkitko:-)děkuju za brzké ozkoušení;-).

    Odpovědět

  • chitkitka chitkitka

    Tak jsem včera uvařila...A pak sem pořád chodila, a ochutnávala :-8 až se obávám, že mi nezbyde dneska nic k večeři :-)) Je to opravdu moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Mirčo, to je nádhera,:yes: krásné fotky jako vždy:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Zajímavé ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Miruš, moc hezký recept a nádherné foto;-):yes:. :-!:-)):yes::-K +16

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuju moc za milé komentáře.Jsem ráda,že se vám jídlo líbí:-8.Musím říct,že tento perkelt na to,jak je jednoduchý a rychlý,byl opravdu dobrý.Měla jsem s oběma přílohama - brambor i těstoviny a obojí považuji za vhodné:-p.Yanull:-)ano,je to zajíčkova nadílka,ale už je konec;-).

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To vypadá moc dobře :-p:yes:

    Odpovědět

  • chitkitka chitkitka

    To musí být tááááákhle dobrý :-D Už to tisknu a o víkendu uvařím ;-) A bodík dávám hned :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jelikož se dá jíst i očima, tak už jsem dnes báječně netradičně posnídala :-p:-p;-):-):yes: Takže Miri, máš ho mít - 11. bodík :yes: Stále ještě likviduješ přebytky z velikonoční pomlázky? ;-):-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Znám to,je to opravdu eňoňúňo.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    To je zase nádhera :yes::yes: ... a ještě k tomu papričková :-D;-)

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Mirčo tak to je tedy něco mňam mňam:-O:yes::yes: skvělé fotky:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zeleninový perkelt co s vařenými vejci co rychlého k večeři recepty s varenymi vejci slovensky perkelt jídlo perkelt jídlo s vařenými vejci perkelt s brambory jídla s vejci jidlo s vejcem paprikový perklet příloha k perkeltu jídlo s vejci co s uvařenými vejci vejce s paprikami paprikáš s vejci recept s vařenými vejci jidla s vejcem zeleninovy perklet těstoviny s vařenými vejci

Zapomněl/a jsem heslo